2011-05-27 13:29:41• hírek • MTI/Reuters

Mobiltelefonnal fizetnék!

Az amerikaiak hamarosan mobiltelefonjukkal fizethetnek az áruházakban a Google és partnerei közös fejlesztésének köszönhetően.

Az internetóriás helyi idő szerint csütörtökön jelentette be, hogy a MasterCarddal, a Citigrouppal és más üzlettársakkal összefogva idén nyártól vezetnék be a szolgáltatást New Yorkban és San Franciscóban.

Az újítás, amely a Visa, vezető amerikai bankok és mobilcégek hasonló terveivel verseng, Ázsia egyes részein már mindennaposnak számít: ott az emberek egy része rutinszerűen használja okostelefonját bankkártyaként.
A fizetés Android operációs rendszerrel futó mobilok egyik alkalmazásaként működne. A Google már több vállalattal, így például a Subway étteremlánccal is megállapodást kötött, hogy a mobilos fizetést hűségakciókkal és más kedvezményekkel kötik majd össze.

Chris McWilton, a MasterCard amerikai vezetője szerint a telefonos fizetési rendszerek elterjedése évekbe telhet, és nagyban függ attól, hogy a kereskedők milyen ütemben modernizálják fizetési termináljaikat. A szükséges fejlesztésekben a Google és partnerei is támogatnák a kereskedelmi vállalatokat.

A Google a biztonsági aggályokra reagálva hangsúlyozta: egy bankhoz hasonlóan le tudnák tiltani a fizetést, ha a mobilt ellopják. Szintén a Google Wallet nevű rendszer biztonságát szolgálja, hogy a vásárlónak be kell írnia egy jelszót a tranzakció végrehajtásához.


A kereskedők moderniyáló munkájának ütemétől is függ, milyen gyorsan terjed el a technológia
A kereskedők moderniyáló munkájának ütemétől is függ, milyen gyorsan terjed el a technológia


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: