2018-03-27 08:52:28• hírek • Bede Emőke

Mobilos alkalmazásokkal jutott el Óváriig a pakisztáni

Nem először próbálkozott az a pakisztáni férfi a schengeni övezetbe jutni, akit hétfő este kaptak el a börvelyi határrendészek. Ez alkalommal már csak 500 méterre volt a határtól.

Hétfő este, 19 óra környékén szokásos járőröző körútjukon vettek részt a börvelyi határrendészek, amikor észrevettek egy férfit, aki Óvári irányából érkezett és szemmel láthatóan a határ felé tartott. Már csak 500 méter volt hátra, mikor az egyenruhások útját állták. Mivel nem tudta megindokolni, miért is tartózkodik éppen ott, ezért az illetőt a hivatal székhelyére kísérték.
 

Mint kiderült, a 40 éves férfi Pakisztánból származik és országunkban már leadta menedékjogi kérelmét. A migráns azt is elmondta, Bukaresttől különféle tömegközlekedési eszközöket igénybe véve jutott el Szatmár megyébe, majd itt különféle mobilos térképek és alkalmazások segítségével közelítette meg az országhatárt. Bevallása szerint egy nyugati államba szeretett volna eljutni.
 

A férfinek nem volt új a helyzet, ugyanis a nyomozás során arra is fény derült, hogy tavaly már próbálkozott egyszer. Pechére akkor is elkapták. A schengeni övezetbe vágyó pakisztáni ellen illegális határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást, majd átadták őt a Szatmár Megyei Bevándorlási Hivatal képviselőinek, hogy tegyék meg az ügyben szükséges lépéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: