2020-02-29 11:47:50• hírek • Bede Emőke

Mobil konténertáborral bővült a katasztrófavédelem felszerelése

Az előző években a Polgári Védelem Napja kiváló alkalom volt arra, hogy a katasztrófavédelem bepillantást engedjen a színfalak mögé, megmutatva a nagyközönségnek, miként és milyen felszereléssel dolgoznak a Szatmár megyei egységek. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt azonban idén elmaradtak e demostrációk, csupán egy rövid ünnepség idejére gyűltek össze mindazok, akiknek hivatása a lakosság védelme.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség Fabricii utcai székhelyének dísztermében Nicolae Dima tűzoltóparancsnok röviden bemutatta, miként is alakultak meg a polgárvédelmi szervek a nagyvilágban, majd 1933-ban Romániában, II. Károly egyik rendeletének köszönhetően. Mint kiderült, a szerv neve az elmúlt évtizedekben többször is változott, viszont a feladat mindig ugyanaz maradt: a lakosságot megvédeni a különféle katasztrófáktól és csapásoktól. Ezt követően sor került az előléptetésekre, illetve azon diplomák és trófeák átadására is, melyeket az elmúlt napokban rendezett sportversenyeken nyertek az egyenruhások.



Az ünnepség második felében a meghívottaknak bemutatták azt a mozgó konyhával is rendelkező konténertábort, melynek segítségével bármikor bárhova ki lehet szállni, hogy a bajba jutott polgárokon segítsenek. A katasztrófavédelem eszközkészletébe nem is olyan régen bekerült felszerelés három konténerből áll, melyekhez egyenként egy 12x8 méteres és tíz 5x5 méteres sátor, 67 ágy, 67 hálózsák, asztalok, székek, 10 légkondícionáló berendezés, 400 méternyi kerítés, fűtőberendezés, illetve további olyan eszközök tartoznak, melyek egy vészhelyzet esetében igencsak jól tudnak jönni.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: