2008-12-16 09:03:11• hírek • Szatmár.ro

Mobil helyett szappan

Két személyt sikerült rászedniük azoknak a galati-i fiataloknak, akik mobiltelefon helyett szappant „adtak el".

Vasárnap délután F. Árpád a 112 segélyhívó számon tett bejelentést arról, hogy ismeretlen személyek mobiltelefont kínáltak eladásra és amikor át kellett volna adniuk, telefon helyett egy szappant adtak át bársony huzatban. F. Árpád bejelentése után nem sokkal R. Sergiu, szintén ugyanerről az esetről tett bejelentést a hatóságoknak.

A nyomozók egy óra alatt azonosították az elkövetőket, majd az erdődi hatóságok bevonásával elfogták a négy gyanúsítottat, akik éppen Erdődön haladtak át egy Alfa Romeo típusú személygépkocsival. A nyomozás során megállapították, hogy H. Ionel (20), S. Vasile (21), C. Gheorghita (22) és A. Ionut (25) galati-i lakosok a szatmárnémeti Jubileului utcán található Unicarm szupermarket előtti parkolóban próbáltak egy Nokia N95 márkájú mobiltelefont eladni, majd miután átvették az összeget a gyanútlan vásárlótól egy bársonytartóba csomagolt szappant adtak át, melynek formája megegyezett a mobiltelefonéval.

Így sikerült tőrbe csalniuk F. Árpádot és R. Sergiut, akik 150 lejt fizettek ki a telefonért, az előbbi még két Sony Ericson márkájú mobiltelefont is átadott a csalóknak. A csalók által okozott kár 90%-át sikerült visszaszolgáltatni az áldozatoknak, a csalók ellen pedig eljárás indult. A hatóságok további nyomozást folytatnak az elkövetők korábbi bűncselekményeinek felderítésére.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: