2014-02-10 17:35:17• hírek • Szatmár.ro

Mivel táplálkozzunk térdfájdalom esetén?

Sokak életét megkeseríti a kellemetlen térdfájás és az ízületi kopás. A megszámlálhatatlan gyógyszeres kezelés mellett, sokan nem is gondolnák, hogy jelentős javulást érhetnek el azáltal is, ha étrendükön változtatnak.

A legtöbben jól ismerik a nagymamák által előszeretettel alkalmazott friss káposztás vagy burgonyás borogatást, amit a gyógyulás érdekében a fájós térdre kötve egész nap rajtahagytak. Sok esetben a kenőcs vagy a tabletta sem hozza meg a várva várt gyógyulást.

Táplálkozás szakértők a következő élelmiszerek étrendbe való beiktatását javasolják:

Egy könnyed diétának gyulladáscsökkentő hatása is lehet. A halféleségek a térdfájós betegek alapélelmiszerét kell képezzék. A halban található omega3-nak köszönhetően, a szervezetben természetes gyulladáscsökkentőként hat.

Narancslé: magas C-vitamin tartalma nemcsak az immunrendszerre van jótékony hatással, hanem a csonttörésekkel szemben is védelmet nyújt. A narancslén kívül ajánlott málnát, grapefruitot és borsot is valamilyen formában a mindennapi táplálkozásba iktatni.

A spenót csodákat művel a gyenge-, törésre hajlamosabb csontozattal. Az elmúlt évek kísérletei ugyanakkor azt is igazolták, hogy a hagyma, az alma és a gyömbér napi szinten történő fogyasztásával jelentős mértékben megelőzhető a csontritkulás kialakulása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: