2010-12-30 08:22:48• hírek • Szatmár.ro

Mivel készüljünk szilveszterre?

Az ünnepek alkalmából a következő a következő egy hétben a Szatmár.ro továbbra is süteményrecepteket ajánl olvasóinak. A sokféle ízletes sütemény közül a háziasszonyok kiválaszthatják melyik finomság kerüljön az ünnepi asztalra.

Linzer tészta lágy cukormázzal

Kb. 45-50 darab elkészítéséhez:

Tészta: 20 dkg lágy vaj, 8 dkg cukor, ¼ teáskanál só, 1 ½ teáskanál vanília, 1 tojássárgája, 4 teáskanál konyak, csipetnyi szerecsendió, 30 dkg liszt szükséges. Töltelék: kb. 4 evőkanál málna- vagy baracklekvár. Díszítés:10 dkg porcukor, 2-3 evőkanál citromlé, és kevés kék színű élelmiszer-színezék szükséges.

Elkészítés:

Első lépésben a vajat a porcukorral, a sóval és a vaníliával krémesé keverjük. A tojássárgáját elkeverjük a konyakkal és a szerecsendióval, majd folyamatosan hozzáadjuk a lisztet. A tésztát sütőpapír között 2 lappá formázzuk és 1,5-2 órát hűtjük.

Második lépésben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy-egy tésztalapot sütőpapír között 3-4 mm vastagra nyújtunk, szaggatóformákkal 3,5 cm átmérőjű szíveket (vagy egyéb formákat) vágunk ki belőle, majd egy sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezzük. Lényeges, hogy a középső sütőrácson 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Harmadik lépésben először a lemezen, majd a süteményes rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Negyedik lépésben a málna- vagy baracklekvárt felmelegítjük egy kisebb edényben, majd a sütemények felén elkenünk kevés lekvárt, és ráhelyezzük a tészta másik felét. Ötödik lépésben a porcukrot a citromlével egyenletes öntetté keverjük. Elveszünk belőle egy keveset, a maradékot megszínezzük az élelmiszer-színezékkel, ezzel kenjük meg a formákat. A fehér öntetet cukrásztasakba öntjük, és díszítjük a süteményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: