2019-11-01 13:11:19• hírek • Bede Emőke

Miután a fogyasztóvédelem kiborította a bilit, belső vizsgálatot indított a Carrefour

Forrás: Szatmár.ro archívum
Forrás: Szatmár.ro archívum

Amint arról korábban beszámoltunk, október 24-én nagyszabású ellenőrzési akciót szervezett a fogyasztóvédelem, melynek célkeresztjében a Carrefour áruházlánc bevásárlóközpontjai álltak. A kiszabott bírságok összértéke elérte a 300 ezer lejt, több mint másfél tonnányi terméket azonnali hatállyal visszavontak a polcokról, sőt, két üzlet ajtajára ideiglenesen lakat került.

A fogyasztóvédelem ellenőrei az áruházlánc bukaresti, szatmárnémeti, kolozsvári, nagyváradi, nagybányai, konstancai és brassói üzleteit keresték fel, és bizony a legtöbb helyen igencsak komoly szabálytalanságokat tapasztaltak. A legtöbb esetben a húsok és húskészítmények tárolásával volt a gond, sőt, a kolozsvári Carrefour által értékesíteni kívánt termékek már romlásnak indultak, és nagy valószínűséggel egészségügyi gondokat is okoztak volna a gyanútlan vásárlónak. Emellett számos szabálytalanságra bukkantak a büfékben is, ahol a meleg ételeket nem tartották az elírásoknak megfelelő hőmérsékleten. Sajnos a szatmári Carrefour sem vizsgázott jelesre az ellenőrzések során: városunkban lejárt hitelesítéssel üzemelő mérlegeket és átcímkézett termékeket is találtak a fogyasztóvédelem emberei.


A hatóság által lajstromba szedett szabálytalanságokkal kapcoslatban a Carrefour csütörtökön közölte, egyeztettek a fogyasztóvédelemmel az ügyben, és közösen kerestek megoldást a problémák mielőbbi orvoslására. Ennek jegyében többek között korszerűsíteni fogják a bevásárlóközpontok büféit és a halpultokat, így akár lezárt részlegekkel is találkozni lehet a közeljövőben. Mindezek mellett október 31-én belső vizsgálatot is indítottak annak érdekében, hogy felmérjék, az áruházlánc üzleteiben hol, meddig és milyen körülmények között tárolják az élelmiszereket.


„Minden nap arra törekszünk, hogy a legmagasabb minőségi standardokkal állhassunk vásárlóink rendelkezéésre. Minden szükséges lépést meg fogunk tenni annak érdekében, hogy üzleteinkben továbbra is teljes biztonsággal lehessen vásárolni, csakúgy mint eddig” – közölte hivatalos Facebook-oldalán a cég. A kérdés már csak annyi, hogy sikerül-e a Carrefournak visszaépítenie a vásárlók alaposan megtépázott bizalmát. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: