2013-03-07 16:40:43• hírek • Szatmár.ro

Mitől boldog a férfi?

Megerősítő hétvégét tart férfiak számára a "Szent József a munkás" Katolikus Férfiak Szövetsége.

"Vannak még hitbuzgó férfiak, vannak fiúk, apák, nagyapák, akiknek nem mindegy, hogy miként látja a világ a vallásosnak mondott férfiakat. Vannak, akik időt-fáradságot nem kímélve, kezükbe vették sorsuk alakulását" - áll a "Szent József a munkás" Katolikus Férfiak Szövetsége honlapján. A 2001-ben alakult közösség célja valóban az értékfelmutatás, a hitből fakadó élet tanúsága, a tisztességes, szolgálatkész, Istenre hagyatkozó férfikép hordozása. Szent Józsefhez hasonlóan élni, cselekedni, kitartani egy olyan világban, amely számos "modern" modellt, példát szolgáltat a fiataloknak.

A keresztény ember a krisztusi útban hisz, ebben teljesedik ki. Ez egy örömteli út, az egyetlen, ami az igazi boldogságra vezet. Ezért is adta lelki, megerősítő hétvégéjének a "Boldog férfiak" címet a férfiszövetség, melyre március 15. és 17-e között kerül sor Szatmárnémetiben. A Szent Alajos Konviktusban „Vigyázzatok, legyetek állhatatosak a hitben, viselkedjetek férfiasan, legyetek erősek! Minden dolgotokat szeretetben intézzétek" (1Kor 16,13-14) mottó alatt találkoznak, és gondolkodnak el a boldogság és a kapcsolatok megvalósulásán. Ahogy Koczinger Tibor elnöktől megtudtuk, a rendezvénnyel céljuk tudatra ébreszteni, megerősíteni, tisztázni, igaz terveket megfogalmazni akkor, amikor egyre több irányból és egyre gyakrabban kapunk hírt válsághelyzetekről, tanácstalanságról, boldogságkeresésről, irányvesztésről, kiútkeresésről, reménytelenségről. Kapaszkodót és bátorítást szeretnének közösen és egymásnak adni.

Találkozni fognak a katolikus férfiak

A hétvége során előadásokra, kiscsoportos megosztásokra, műhelymunkákra, egyéni beszélgetésekre, népdal-, és néptánc tanulásra egyaránt lesz idő, de a szövetség identitásából adódóan nem maradhat el a szentmise, szentségimádás, és - nagyböjt lévén - a keresztúti ájtatosság sem. A szentmisére vasárnap reggel, a fél kilenc órától, a Szent József templomban kerül sor, és utána lesz a férfiak keresztútja a Kossuth Kertben. Az előadásokat kiemelve, Ft. Solomayer Sándor, a Szent János apostol és evangélista egyházközösség plébánosa az önmagunkkal és Istennel megvalósuló kapcsolatról, Balogh Csaba a családdal való kapcsolatról beszél, Ludescher László "Férfiként, az élet hepehupás útján", Zöldy Pál "Gyerekeink surranó pályán", Lupcsa András " Ha már kirepültek a gyerekek ", Dánél Sándor pedig "A család mint tanúságtétel " címmel tart előadást.

A szervezők meggyőződése, hogy a férfikérdés meghatározó tényezője a családok, közösségek, a világ számos kihívásának, bajának, és azt szeretnék elérni, hogy nemcsak azon a hétvégén legyenek a férfiak jók, hanem azután még jobbak. A rendezvény minden érdeklődő, katolikus férfi előtt nyitott, a jelentkezéseket előzetesen, a tibor@fundatiahanslindner.ro E-mail címen, vagy a 0040-722-354067-es telefonszámon várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: