2005-08-08 11:01:18• hírek • Szatmar.ro

Mit tud egy Ford GT 500?

A valaha gyártott legerősebb Ford Mustang. 4,5 mp alatt százzal repeszthetünk

Idén már egy olyan Mustangot láthattunk, amely 90%-ban megegyezik a sorozatgyártásba kerülő modellel, és ha a bejelentett teljesítményadatok is igaznak bizonyulnak, egy valódi szörnyeteg kerül a piacra 2006 nyarán, írta az Autoweek.

Brutális teljesítmény

A tervezők szerint a Mustang GT500 teljesítményben simán előzi majd a Chevrolet Corvette C6-os alapváltozatát. Hogy mi lesz a motorháztető alatt? Nos egy 5,4 literes, V8-as turbófeltöltős motorra lehet számítani, aminek teljesítménye 450 és 500 lóerő között lesz, a Ford szerint a GT500 ezzel a valaha gyártott legerősebb Mustang lesz.

A teljes nevén Ford Shelby Cobra GT500 motorja hatsebességű kézi váltóhoz csatlakozik majd és a hagyományoknak megfelelően a hátsó kerekeket hajtja meg. A hátsó felfüggesztést a gép a Mustang GT-től örökölte, persze jócskán megerősítve. Várhatóan jobb lesz az irányíthatósága, mint az előző GT-é, főleg alacsony és közepes sebességeken, a lassításról pedig elöl 14, hátul 13 coll átmérőjű féktárcsák gondoskodnak. A gyár adatai szerint az autó mintegy 1800 kilogrammot nyom majd, ám ezzel együtt mindössze 4,5 mp alatt eléri a 100 km/h sebességet.

A dicső ős

A mostrum fő tervezője, Doug Gaffka szerint az 1968-as kiadású GT500 volt az új Mustang modellje. Hosszú motorházával és rövid hátsó részével az új gép valóban a klasszikust idézi. Előre zord hűtőrács, hátra pedig egy méretes spoiler került, nem csupán a látvány miatt: 180 km/h-s sebességnél ez az idom biztosítja a leszorítóerő 80%-át. Az új Mustang 18 collos felniken gördül majd.

A Ford szerint mindez nem kerül majd többe 40 ezer dollárnál, így az ár-teljesítmény arányt tekintve a szuper sportautónak kevés vetélytársa lesz. (ma.hu)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: