2017-08-03 09:32:06• hírek • Kocsis Zoltán

Mit tesz a kórházigazgató, ha arra ébred, hogy nincs több transzfúziós felszerelés?

„Színdarab” - így kommentálta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a Szatmár Megyei Kórház orvosainak májusi tiltakozó akcióját, amellyel az egészségügyi intézményben uralkodó állítólagos gyógyszerhiányra kívánták felhívni a figyelmet.

„Nyugodtan ki merem jelenteni, a májusinál sokkal súlyosabb gyógyszerproblémák voltak korábban is a kórházban, mégsem sztrájkolt senki”, támasztotta alá Pataki szavait Adrian Marc menedzser. Marc szerint jelenleg nincsenek gondok a gyógyszerellátással, amit Rodica Beseni gazdasági igazgató is megerősített.

Ezzel együtt Marc felelevenített néhány konkrét példát az egy hónapja tartó mandátuma eseményeiből. „Egy péntek reggel azzal hív fel az egyik orvos – nevet nem szeretnék mondani -, hogy nincs több transzfúziós felszerelés a kórházba. Beléptem a SEAP-ra (a közbeszerzések online felülete, szerk.) és gyorsan kerestem egy kedvező ajánlatot. Ezt követően felhívtam a céget és megkértem őket: tudom, hogy péntek van, de tegyenek meg minden tőlük telhetőt, hogy az áru szombatra eljusson a kórházba, mert tragédia is történhet. Hétfőn ismét hívott az orvos, hogy nincsenek felszerelések. Mondtam neki, ott vannak a raktárban. 12.000 darab”, mesélte Marc.

Az ideiglenesen kinevezett menedzser egy másik esetet is felidézett: kiderült, hogy csak két adag viperamarás elleni szérum van a kórházban. „Nyáron, a kirándulási szezonban, amikor a forróság miatt a viperák is ingerlékenyebbek, ez nagyon kevés”, vélte – és gyorsan rendelt néhányat.

A gyógyszerek kapcsán Beseni elárulta: a kórház 3,5 millió lejjel tartozik már csak júniusi és júliusi beszállítások után. Ez azonban nem csak a gyógyszerekre vonatkozik, hanem minden jellegű fogyó eszközre. Nem tagadta azt sem, hogy a megyei tanács 3,5 millió lejjel segítette ki a gyógyintézetet a tavalyi tartozás rendezése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: