2006-10-11 18:05:01• hírek • Szatmar.ro

Őszi hajápolás

 Véget ért a nyár. A forró évszak, az erős napfény igénybe vette a hajadat.

 Véget ért a nyár. A forró évszak, az erős napfény, a magas páratartalom és a strandolás igénybe vette a hajadat, fejbőrödet. Ezért regenerálásra van szüksége. Ezenkívül fel kell készülni a szintén megterhelő téli időszakra is. Ősszel ugyanis beindul a fűtés, mind a haj, mind a bőr megérzi a napfény hiányát, a hideg és a meleg levegő váltakozását.

Nyáron a haj gyakran kiszárad. Ez leginkább a sprőd hajvégeken mutatkozik. Érdemes ezért bejelentkezni a fodrászodhoz, és levágatni a tönkrement hajvégeket. A fénytelen, igénybevett hajnak intenzív ápolásra van szüksége, nem elég neki a sampon és a balzsam. Majdnem mindegyik samponhoz vásárolhatsz kiegészítőként pakolást. Hetente egyszer alkalmazd, egy hónapon keresztül.

Ősszel gyakran érezhetsz statikus töltődést  reggelente, a haj nehezen viseli a fésűt, a kefét. A hőmérsékletingadozás miatt könnyebben is zsírosodhat, ezért fontos, hogy a hajápolási szokásaidat átalakítsd hajad és bőröd igényeihez igazodva. Használj nyugtató, regeneráló pakolást, mellyel a hideg, sötét estéken fejbőröd, és hajad is kényezteted!

Minden hajtípus különleges ápolást igényel, még az is, amelyik sem festve, sem színezve, sem dauerolva nincs, hiszen a hajszárító forró levegője is roncsolja a hajvégeket.

Egy kis természetes segítség

A haj szárazságát, durva tapintását könnyen megszüntetheted olívaolaj segítségével. Készíts belőle pakolást. Langyosan kend fel a száraz hajra, tegyél rá folpackot, majd tekerj rá egy törülközőt. Hagyd rajta ameddig csak lehet, akár egész éjszakára. Utána alaposan mosd meg a hajd, és ne tegyél fel balzsamot!

Fénytelen hajra: reszelj le egy répát és pakold be vele a hajad! Borítsd be a fejed nylonnal, vagy egy törölközővel, és hagyd a répát hatni 15-20 percig!

Vagy öblítsd át a hajad almaecettel! Ha teafaolajat is cseppentesz bele, könnyebben fésülhetővé válik.

Vékony hajra: két tojást verj fel, majd tedd a masszát a fejedre! Hagyd hatni, majd alaposan mosd meg a hajad!

Ha további tippeket olvasnál, vagy szívesen résztvennél az október 16-án induló kéthónapos, ingyenes hajápolási programban, regisztrálj a www.femina.hu oldalon, ahol ráadásul garantált ajándékkal kedveskednek Neked!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: