2008-01-25 15:40:10• hírek • Anna Szelényi

Mit szimbolizálnak a virágok?

gerberapinkAjándékozz olyan virágot szeretteidnek, amely pontosan azt közvetíti, amit tudatni szeretnél.
Ha eddig nem gondolkodtál el azon, hogy mi a pontos jelentésük a virágoknak, akkor ezentúl megteheted. Ezáltal olyan virágokat ajándékozhatsz szeretteidnek, amelyek pontosan azt az üzenetet közvetítik, amelyet tudatni szeretnél velük.

Szegfű

A szegfű a világon legjobban elterjedt virágok egyike. A virágboltokban különböző színű és formájú szegfű közül válogathatsz. Általában a szegfű a szeretetet és a csodálatot szimbolizálja.

iriszGerbera

Az ilyen virágot könnyű felismerni hála kalapszerű szirmainak. Ez a típusú virág igen tartós, valamint élénk színei folytán nagyon szép is. A gerbera az egyre inkább értékelt virágok körét képezik, és nagyszerű választást jelenthetnek a pozitív üzenetek közvetítésére. A gerbera hagyományos módon a szépség és az ártatlanság jelképe.

Írisz
 
Eleganciájuk, törékenységük és szépségük folytán, ezeknek a virágoknak nem nagyon van párjuk a virágvilágban. Egy különleges virághoz csakis különleges jelentés párosulhat, ezért nem meglepő, hogy az írisz a hitet, bizalmat és az értelmet szimbolizálja. Legismertebb formája a kékes-lila árnyalatban lelhető fel, de ugyanakkor fehér és sárga színben is kaphatóak.

Orchidea

Az egzotikus, trópusi, gyengéd virágok különleges jellemzőik folytán a törékeny szépség és ritkaság szimbólumai lettek. Ha egy nagyon kellemes benyomást akarsz tenni, akkor az orchidea a legmegfelelőbb választás. Legyen szó a különlegesen összeállított virágkölteményekről, vagy cserepes változatról, az orchidea eléri a kívánt hatást: a személy, aki kapja, teljesen el lesz ragadtatva tőle.

forgoPerui liliom

Az Alstroemeria néven is ismert perui liliom nagyban hasonlít a kisebb termetű liliomra, ám rendelkezik sajátos jellemzőkkel is, amelyek különlegessé teszik őket a hozzájuk hasonló liliomokkal szemben. A perui liliom nagyszerű választásnak bizonyul, ha olyan érzelmeket szeretnél közvetíteni, mint a barátság és a hűség.

Rózsa

A virágok királynőét az antikvitás óta a szerelemmel, csodálattal és elismeréssel asszociálták. A rózsa az egyik legjobban kedvelt virág, ezt bizonyítja az ünnepek táján történő eladás is, amikor is a rózsa a legjobban eladott virágok egyike.

Napraforgó

A Napra hasonlító virág, hagyományos jellege ellenére, egyre inkább a különlegesség határát súrolja. Érdekes az a mód is, ahogyan a napraforgó, a nap szakától függetlenül, mindig a Nap felé fordítja fejét. A napraforgó az imádatot, a közelséget, az intimitást és a hosszú életet szimbolizálja.

Tulipán

A tavaszi törékeny virág ideális egy személy eleganciájának, diplomáciájának és kecsességének elismerésére. A tulipán a világon mindenhol elismert virágok egyike, hiszen nagyon sok országban termesztik. Ennek ellenére a tulipánnal asszociált ország Hollandia, hiszen itt lelhetőek fel a világ legnagyobb variációi tulipánjai.

Szelényi Anna
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: