2019-04-03 10:34:38• hírek • Hirado.hu

Mit rejt a japán cseresznyevirág?

A japánok számára a cseresznyevirágzás nem pusztán esztétikai értékkel bír. A virágok csodálata mögött mély filozófiai tartalom húzódik. De mit is jelképez pontosan a japánok számára az oly népszerű cseresznyevirág?

A megértés kulcsa a japánok mentalitásában keresendő. A természet tisztelete és szeretete, az évszakok váltakozásának, minden apró rezdülésének figyelemmel követése már évezredek óta meghatározza a japán gondolkodásmódot.

 

A cseresznyevirág, japánul szakura nem véletlenül lett Japán nemzeti jelképe. A hirtelen kipattanó rügyek, a mindent beborító rózsaszín virág, amely egy szempillantás alatt lepereg a fákról, az élet mulandóságának és törékenységének szépségét idézi fel a japánokban, akik előszeretettel ülnek ki a virágzó lombok alá, hogy szeretteikkel néhány kellemes órát együtt töltsenek.

 

A nyíló cseresznyevirágok továbbá a tavasz kezdetét, azaz a megújulást, az új remények és álmok születésének és beteljesülésének érzését is magukban hordozzák. Bizakodással és optimizmussal töltik meg az emberek szívét.

 

A japánok számára fontos a tudatosság és a jelen aktív megélése, amely nagy szerepet játszik a buddhizmusban is. A cseresznyevirágok élete mindössze néhány nap – amilyen gyorsan megjelennek, olyan hamar el is tűnnek, így emlékeztetve az embereket, hogy értékeljenek és próbáljanak pozitívan megélni minden egyes pillanatot az életükben.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: