2009-08-12 13:47:32• hírek • MTI/Reuters

Mit néznek a gyerekek az interneten?

Szex- és pornóoldalakat, közösségi szájtokat és YouTube-videókat néznek leggyakrabban a gyerekek a neten - ez derült ki egy internetes forgalom megfigyelésével foglalkozó cég jelentéséből.

A Symantec számítógép-biztonsági cég a száz leggyakoribb keresés listáját állította össze februártól júliusig vizsgálva OnlineFamily.Norton elnevezésű családi internetmegfigyelő rendszerének segítségével az ifjúság netezési szokásait. A cég összesen 3,5 millió keresés alapján készítette el a toplistát.

A legnépszerűbbnek a YouTube közösségi videomegosztó oldal bizonyult, a Google keresőoldal lett a második, a Facebook közösségi portál a harmadik. A MySpace és a Yahoo az ötödik és a hetedik poszton végzett.
A negyedik és a hatodik helyet azonban a "szex" és a "pornó" szavak keresése szerezte meg.

Marian Merrit, a kaliforniai székhelyű Symantec internetbiztonsági szakértője szerint a lista hathatós figyelmeztetés a szülők számára: folyamatosan szemmel kell tartaniuk, mivel foglalkoznak a gyermekeik a neten. Mint mondta: fontos, hogy a szülők megtanítsák a gyerekeket az online viselkedés szabályaira, és elbeszélgessenek velük "online életükről".
Az OnlineFamily.Norton lehetővé teszi a szülők számára, hogy figyelmemmel kísérhessék, mikre keres rá a gyerek, kikkel veszi fel a kapcsolatot a neten és milyen közösségi oldalakat használ.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: