2016-04-15 02:32:47• hírek • Kocsis Zoltán

Mit művelt már megint a Liverpool?!

Rengeteg gólt, elképesztő izgalmakat, az év meccsét és egy büntetőpárbajt hozott az Európa Liga negyeddöntőinek visszavágója. A Sahtar Donyeck és a Villarreal gólfesztivállal, de simán jutott tovább, a Sevilla pedig büntetőkkel. A Liverpool? Nos, a Liverpool...

A Borussia Dortmund az Anfielden 2-0-ra vezetett már a 10. percben. Az 5.-ben Mkhitarjan belsőzte be a Mignolet-ról kipattanó labdát, a másodikat Aubameyang lőtte remek passzból a rövid felsőbe, jobbösszekötőben.

Az első meccs 1-1 volt, így a hosszabbítást hamar kizárhattuk, az angoloknak fordítaniuk kellett a továbbjutáshoz. Lehetetlennek tűnt.

A szünetben 0-2 volt az állás, de a 48. percben Origi szépített. Emre Can ugratta ki remekül, a belga csatár Weidenfeller kapus lába között gurított a kapuba.

De csak alig tíz percig örülhettek az angolok: Hummels kissé lesen ugyan, de kiugratta Reust, aki balösszekötőből remekül helyezett a hosszú alsóba, jobbal.

Az 1-3-mal újra három gól kellett volna a Liverpoolnak. Nem volt kis meccs, újra csak 10 perc telt el, amikor  jött a szinte szokásos Coutinho-gól, távolról lehelyezve a bal alsóra, gyönyörűen, 2-3. Újabb tíz perc, újabb gól, és ez már egyenlítő: Sakho fejelte szöglet után a 77.-ben. Egyetlen gólra került a továbbjutástól a Liverpool. Amire kicsit többet, negyedórát kellett várni: a 91.-ben Lovren szöglet utáni fejessel fordított, 4-3!

A legvégén még volt egy BVB-szabadrúgás, de 10 centivel mellément. A Liverpool hihetetlen fordítással, tényleg a semmiből felállva jutott tovább, 5-4-es összesítéssel.

Sokan gondolhatták úgy, látták már ezt a meccset! És tényleg láthatták! Az UEFA-kupa döntőjében 2001-ben a spanyol Alaves, majd négy évvel később a BL-fináléban az olasz Milan ellen. Liverpoolban tényleg tudják, mit jelent egy legendás mérkőzés!

Komoly izgalmakat és a végletekig kiélezett csatát hozott a címvédő Sevilla és az Athletic Bilbao párharca is - ez volt az egyedüli, amely büntetőkkel dőlt el. A Sevilla hiába nyert ugyanis a múlt héten Bilbaóban 2-1-re, az 57. percben Aduriz vezetést szerzett a baszkoknak. Gameiro egyenlítése ugyan két perc múlva érkezett is, ám Garcia a 80. percben ismét vezetéshez juttatta a vendégeket. Jött a hosszabbítás, majd a tizenegyesek, ahol Benat hibája a címvédő továbbjutását eredményezte.

A Mircea Lucescu edzette Sahtar azt követően, hogy az első felvonáson győzött a Braga vendégeként, ezúttal hengerelt, és könnyedén került a négy közé. Érdekesség, hogy Ricardo Ferreira két öngólt is vétett.

A Villarreal, amely a hazai 2-1 után egy félidő alatt háromszor talált be a vendéglátó Sparta Praha kapujába, már 4-0-ra vezetett, és a végén kiengedhetett.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók (összesített eredmény):

FC Liverpool -Borussia Dortmund 4-3 (5-4)
gól: Origi (48.), Coutinho (66.), Sakho (78.), Lovren (90+1.), illetve Mkhitaryan H. (5.) Aubameyang (9.), Reus (57.)

Sahtar Donyeck -Braga 4-0 (6-1)
gól: Srna (25. -11-esből), Ferreira (42., 74. - mindkettő öngól), Kovalenko (50.)

Sparta Praha -Villarreal 2-4 (3-6)
gól: Dockal (65.), Krejci (71.), illetve Bakambu (5., 49.), Castillejo (43.), Soriano (45+1.),

Sevilla -Athletic Bilbao 1-2 (3-3), 11-esekkel: 5-4
gól: Gameiro (59.), illetve Aduriz (57.), Garcia (80.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: