2018-10-21 10:36:54• hírek • Szatmar.ro

Mit mondanak jövő hétre az időjósok?

Az időkép.hu időjósai szerint a térségünkben semmi jóra nem számíthatunk, ami a jövő hét elejét illeti. Beütött az ősz.

A hirtelen lehűlés senkinek sem könnyíti meg a mindennapjait, s főképp nem a nedves, esős, szeles idő. A hátunk közepére sem kívánjuk, de eljött az igazi, szürke ősz.

 

Az időjárás jelentés szerint a vasárnapi változékony, hol esős - hol napsütéses idő így marad. Hétfőn is számíthatunk napsütésre, felhős időre, de a délelőtt és a kora délután nem maradunk azért vidám idő nélkül. Az északias szél sokfelé élénk, erős lehet.

 

A nappali hőmérséklet visszaesik, sajnos délutánonként már csak 11-16 fokra számíthatunk. Az éjszakák igazán hűvösek, átlagosan 1-5 Celsius fok körül mozognak majd.

 

A hosszú távú előrejelzés a hét második felére enyhén jobb időjárással kecsegtet, de tartósan alacsony, ám az évszaknak megfelelő hómérséklettel. A jövő hétvégét még korai lenne megjósolni, de a szombat talán felhős, a vasárnap viszont esősre ígérkezik a jelenlegi állás szerint.

 

Az orvosi meteorológia semmi jót nem ígér. Ezt írják szintén az időkép.hu oldalon:

 

"Négy nap alatt három hidegfront érintheti térségünket, közülük a szerdai lehet a legerősebb, mely viharos szelet hozhat magával. Az előrejelzések több hullámban érkező lehűlést prognosztizálnak, melynek első felvonása egy vasárnap érkező hidegfront által fog megérkezni. Nagy mennyiségű csapadékot viszont nem hoz magával. Szelesebbé válik az idő, ami mindenképpen jó hír a légszennyezettség szempontjából. Kedden is érkezik egy front felhős, szeles időt és kevés esőt hozva magával. Szerdán egy ettől erősebb hidegfront érkezése körvonalazódik, mely mögött viharos széllel zúdul majd a Kárpát-medencébe az északi sarkkör környékéről jövő hideg levegő. A szeles idő mellé már helyenként kiadósabb mennyiségű csapadék is társulhat. A napközbeni hőmérsékletek előreláthatólag 15 fok alá csökkenhetnek, de egyes helyeken akár a 10 fokot sem érheti majd el a maximum. A szél csütörtökön még sokfelé erős lehet, de viharos lökésekre már csak helyenként számíthatunk."

 

A meteoline.hu szerint: "Hidegfront érkezésekor gyakrabban fellépő panaszok a következők: görcsök, szívroham, szívinfarktus, szívkoszorús ér . fájdalmak, gutaütés, artériás embólia, epilepsziás rohamok, glaukómás rohamok (fájdalom a szem belső nyomásának megnövekedése miatt), asztmás rohamok és ízületi gyulladások. Ilyenkor a vérzékenység nem jellemző, de a szervezet trombózisra hajlamossá válik. A hasi görcsök (vese-, epegörcs, hasi kólika) mellett a szív koszorúereinek görcsveszélye is nő. A hidegfront érkezése esetén több szülés indul be, mint más időjárás-változásnál. Az emberi psziché viszont megnyugszik, feszültségmentessé válik. Az ingerlékenység csökken, a reflexidők megnyúlnak. Az állandó álmosságérzet és nehézkes gondolkodás mellett fejfájás is kialakulhat."

 

A népi jóslat úgy tartja, ha Orsolya napján (azaz október 21-én) szép az idő, akkor az karácsonyig kitart. Ezt meglátjuk, de milyen jó is lenne!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: