2006-02-17 08:36:42• hírek • Szatmár.ro

Barátnők kontra szerelem

0123.jpgA legjobb barátnőt éjjel kettőkor is fel lehet hívni zokogva, ha az imádott pasi megcsal
Jó barátnőre természetesen minden nőnek szüksége van. A legjobb barátnőt éjjel kettőkor is fel lehet hívni zokogva, ha az imádott pasi megcsal, vagy éppen ellenkezőleg, végre szerelmet vall. A barátnő azért is jó, mert...


Ő is legalább három kilót hízott az ünnepek alatt

És megérti, hogy nincs egyetlen valamirevaló göncünk sem, amit felvehetnénk a harmadik legjobb barátnőnk bulijára. És nem tesz pikírt megjegyzéseket arról, hogy talán kevesebb csokit kellene magunkhoz vennünk. Mert az efféle mondatok megfogalmazására kizárólag hímnemű egyének képesek. A legjobb barátnőnk ellenben átérzi, hogy a tavalyi dögös bőrnadrágunk teljesen kiment a divatból, ráadásul úgy feszül a combunkon, hogy legszívesebben ollóval vágnánk szét, ha nem adtunk volna érte csillagászati összeget néhány hónappal ezelőtt. A legjobb barátnőnk azért is jó, mert ha felpróbálja a nevezett nadrágot, rajta egy kicsit még jobban feszül, mint rajtunk, és ez megnyugtató. Ezzel szemben az olyan barátnő, aki bármennyit eszik is, sohasem hízik meg, nyilvánvalóan kerülendő.

Remekül lehet szidni vele a férfiakat

A legjobb barátnő pontosan tudja, hogy a férfi azon kívül semmire sem jó. Mert a férfi csak azt akarja, esetenként éppen azt nem akarja. Utána viszont horkol. Szerinte teljesen fölösleges új télikabátot venni, amikor a tavalyinak még nincs semmi baja. Szerinte a kereskedelmi tévéken sugárzott sorozatok értelmi fogyatékosoknak valók. Viszont az összes sportcsatornára előfizet. A legjobb barátnő megérti, hogy a gyerek azért hoz intőt haza az iskolából, mert pontosan olyan rendetlen, mint az apukája. Hiszen a legjobb barátnőnk párja is szétdobálja a koszos zokniját, amikor nyugovóra tér. Képtelen megérteni, hogy a szemét nem megy le a saját lábán a kukába, a mosatlan edények nem öntisztulással változnak át tisztává. Ezzel szemben az olyan barátnő, aki éppen szerelmes, nyilvánvalóan kerülendő.

Segít túlélni a szerelmi bánatot

A jó barátnőre mindig számítani lehet, ha a párunk megcsalt, elköltözött. A jó barátnő pontosan tudja, hogy a férfiakra nem lehet számítani. A jó barátnő tudja, milyen érzés egész nap lesni a telefont. A jó barátnővel hosszasan lehet mobilon is fecsegni, ha szükséges, akár csúcsidőn belül is. Mert a jó barátnő tisztában van a szó fontosságával. Pontosan tudja, hogy olyan fontos információkat, mint hogy mit mondott, amikor én ránéztem, és azt válaszoltam… részletesen és hosszasan meg kell beszélni. A jó barátnőben az a jó, hogy miután végighallgatta, biztosan nekünk ad igazat. S ettől rögtön jobban is érezzük magunkat.

Egyengeti kibékülésünk útját

A legjobb barátnő azért is jó, mert miután végighallgatta csalódásunk történetét, azonnal képes rástartolni a pasasra, akivel éppen összevesztünk. Ezért azonnal rádöbbenünk, hogy azt az elviselhetetlen férfit még mindig szeretjük, és igenis harcolni fogunk érte. A kettőnk közötti problémák közel sem olyan súlyosak, hogy csak úgy átengedjük a terepet egy másik nőnek, akiről azt hittük eddig, hogy a legjobb barátnőnk. Közben csak egy kis tüzelő szuka.

Más dolog a barátság, és más a szerelem
– Vannak az életnek olyan intimitásai, amelyeket csak az azonos nemű baráttal vagy barátnővel lehet jól megosztani – mondja Gödrös Zsóka pszichológus. – A férfi és a nő ugyanis nem csak testileg, de lelkileg is különbözik egymástól. Vannak olyan témák, amiket a nők csak egymással képesek igazán megbeszélni. Egy ilyen jóízű beszélgetés közben a nők remekül érzik magukat férfiak nélkül. És ez a baráti kapcsolat fontos, helyénvaló. Konfliktushelyzet akkor adódik, ha a barátság a partnerkapcsolatot akarja helyettesíteni. Amikor a barátnők beleköltöznek a másik életébe. Úgy viselkednek egymással, mint a féltékeny férjek. Hol voltál, mit csináltál, miért nem vetted fel a telefont, kivel találkoztál, miről beszéltetek, faggatóznak. S egy idő után már nem tudnak, nem is akarnak megismerkedni senkivel. Ha egyikük mégis erre vetemedik, a másik, ha nem is tudatosan, de tönkreteheti az új kapcsolatot. Másfajta emberi viszony a barátság, és megint más a partnerkapcsolat. Bármelyik a másik helyébe lép, kóros, és előbb-utóbb komoly zavarokat okozhat.  Hölgyvilág

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: