2013-01-27 12:46:26• hírek • Póti Orsolya

Misztrál - Immár harmadik alkalommal Szatmárnémetiben

Magyarország egyik legnívósabb, "vers-zenész" együttese látogatott el Szatmárnémetibe január 26-án, egy koncert erejéig. Az esemény a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat része volt, amelyre a Szatmárnémeti Ady Endre Társaság jóvoltából került sor január 19-27. között.

Immár harmadik alkalommal köszönthettük a Misztrál együttest városunkban, amelynek tagjai ez alkalommal is igazi zenei csemegével örvendeztették meg szombat este a Dinu Lipatti Filharmóniába látogatókat.

Amint az már ismeretes, az 1997-ben alakult Misztrál ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi költők verseit zenésíti meg sajátos és egyedi hangon. Dalaikban ötvöződik a történelem, a hagyomány és a különleges, gyökereiben magyar és modern dallamvilág.

A zenekar zenei világa feledhetetlen élményt nyújtott a közönség számára. Különleges stílusának köszönhetően nem csak a mindenki által ismert verseket lopta be a jelenlévők szívébe, hanem a kevésbé ismert költeményeket is.

Többek között Babits Mihály, Ady Endre, Dsida Jenő és Szabó Lőrinc hagyatékát is a közönség elé tárták, de a magyar költészet megszólaltatása mellett merítettek az európai költészet kincsestárából is.

A közönség óriási tapssal jutalmazta a tehetséges előadókat és köszönte meg a színvonalas műsort.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: