2015-06-08 12:51:36• hírek • MTI, Hirado.hu

Miss Röfi elég komoly kitüntetést kapott

Miss Röfi, a bábfigura a női egyenjogúságért való harcáért kapott kitüntetést.

A női egyenjogúság jegyében végzett munkájáért tüntette ki Miss Röfit, a Jim Henson által megalkotott Muppets-bábfigurák egyikét a New York-i Brooklyn Múzeumban működő Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art.

A világéletében hírnév után áhítozó malackisasszony Gloria Steinem neves amerikai jogvédőtől és Elizabeth Sackler történész-aktivistától vehette át csütörtökön a központ Elsők-díját (Sackler Center First Awards), amellyel olyan nőket tüntetnek ki, akik teljesítményükkel elsőkké váltak saját területükön.

"Miss Röfi kétségtelenül önmagát adja. Nem próbál meg teljesen férfias vagy nőies lenni, ő emberi" - fogalmazott Steinem. "Mindig is arra ösztönözte a gyerekeket, hogy legyenek önmaguk - és ez megegyezik a feminizmus mibenlétével, törekvéseivel" - mondta Sackler.

A 2012-ben alapított díj korábbi kitüntetettjei között van Toni Morrison Pulitzer-díjas regényíró, Sandra Day O'Connor, az amerikai legfelsőbb bíróság egykori tagja és a néhai Muriel Siebert, a New York-i tőzsde első női tagja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: