2009-02-12 14:47:32• hírek • beteg, világnap, mise, szentmise

Misét mondtak a betegekért

A Lurdes-i Szűzanya jelenésének évfordulóján, a Betegek Világnapját ünnepelték a Szatmárnémeti Székesegyházban is.

Az.egészségesekkel és betegekkel, idősekkel és fiatalokkal telt templomban, a Püspökatya prédikációjában a beteg gyerekek szenvedéseire és a velük foglalkozó, az őket nevelő szülők nehézségeire hívta fel a figyelmet. Mint mondta, keresztényi együttérzésre és segítségnyújtásra van szükség egymás irányában mind az egészségesek, mind pedig a betegek részéről, majd az evangéliumhoz kapcsolva elmondta: a Szűzanya Szent Fián keresztül segít nekünk.

Lehet, hogy betegségeket, szenvedéseket is megélünk, de ezek segíthetnek nekünk jobbá, tisztábbá lenni. Meg kell tanulnunk elfogadni bizonyos nehézségeket is életünk során és segíteni másoknak is vinni a rájuk bízott terhet.

A szentmise keretén belül a betegeknek és gondozóiknak lehetőségük volt átnyújtani a Püspök atyának készített ajándékaikat, majd a mise végén Kóczinger Tibor, a Szatmárnémeti Hans Lindner alapítvány vezetője beszélt a Reménysugár Program létrejöttéről, a keresztényi segítségnyújtás és a betegség valódi leküzdésének fontosságáról. Nem elég ugyanis, hogy elérjük a klinikai egészségesség állapotát, lelkiekben is egészségesek kell legyünk, amit Istenben bízva érhetünk el.

A Betegek Világnapja idén is összefogással jött létre, így például azoknak a betegeknek, akiknek nehézséget jelentett eljutni, a Kórházpasztorációs Iroda és a Szent József munkás katolikus férfiszövetség segített.

Misét mondtak a betegekért

Sokan éltek a lehetőséggel: gyóntak és áldoztak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: