2011-05-26 17:40:00• hírek • Szatmár.ro

Elbúcsúztak a Kölcsey végzősei

Szikrázó napsütéses időben rendezték meg csütörtökön délután a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium hagyományos ballagási ünnepségét. A búcsúztatónak ezúttal is, talán utoljára a Kálvin tér 2. szám alatti épület udvara adott otthont.

Utoljára szólt a sokakat megható csengőszó - ezt egyik ballagó diák sem fogja elfelejteni egész életében a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, hiszen ennek hangjára vonultak fel utoljára mint középiskolások. Rendhagyó módon, csütörtökön délután öt órától rendezték meg a ballagási ünnepséget a nagy múlttal rendelkező tanintézményben.

Idén is hat osztály - a XII. A intenzív matematika-informatika, osztályfőnök Ványi Emese, XII. B matematika-informatika, osztályfőnök Csípő Irma, XII. C természettudományok-intenzív angol, osztályfőnök Kató Enikő, XII. D természettudományok, osztályfőnök Kirner Matild, XII. E filológia, osztályfőnök Kovács Erika, XII. F filológia, osztályfőnök Merk Annamária - vett búcsút az iskolától.


A gyönyörű, napsütéses időben az iskola vezetősége és a meghívott neves vendégek -  Ilyés Gyula polgármester, Csehi Árpád megyei tanácselnök, Erdei D. István RMDSZ-es parlamenti képviselő, a szülői bizottság elnöke, Varga Attila, Hankovszky Ferenc püspöki helynök, Nt. Kovács Sándor esperes, Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, valamint az iskola jelenlegi és volt vezetői, pedagógusai - előtt sorakoztak fel a ballagók.


Megkoszorúzták Kölcsey szobrát
Megkoszorúzták Kölcsey szobrát



A köszöntőket és az ünnepélyes pillanatokat követően - énekelt az iskola tizenegyedikesekből álló kórusa, valamint szavalatok hangzottak el - a kiemelkedő tanulmányi eredményekért járó díjak átadása következett. Sok civil szervezet, magánszemély is jutalmazta a végzősöket.

Az idén két tanuló is megkapta a legjobb tanulmányi átlagot elérő diáknak járó díjat: Bondici László, a XII. A végzőse és Mezei Balázs, a XII. B tanulója is 9,93-as jegyátlaggal végezte el a középiskolát.
A most tizenkettedikes diákok közül sokakat a különböző tanulmányi versenyeken való remek szereplésük jutalmaként már fel is vettek az egyetemekre.


Hat osztály ballagott
Hat osztály ballagott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: