2012-09-06 15:05:36• hírek • Szatmár.ro

Mise a kínzások helyszínén

Boldog Scheffler János mártírhalálának helyszínére, a Jilava-i börtönbe látogat Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök egy szatmári zarándokcsoporttal.

Először látogat el szatmári püspök a Bukarest melletti Jilava börtönébe, miután 1952. december 6-án Scheffler János a hite- és az Egyház melletti rendíthetetlen kiállásáért kínzást és halált szenvedett el ott. A kommunista idők szorításában hivatalos látogatásra, megemlékezésre nem volt lehetőség a börtönben, a változások után huszonkét évvel azonban most szentmisét is bemutat majd szatmári püspök, boldog elődje áldozatának helyszínén.

A méltán történelmi jelentőségű eseményre mintegy hetven szatmári egyházmegyés zarándok is elkíséri Nm. Ft. Schönberger Jenő püspököt, de vele együtt misézik majd több egyházmegyés papja, illetve Ioan Robu bukaresti érsek, Böcskei László nagyváradi püspök és Ruppert József piarista atya is.

A börtönben bemutatásra kerülő szentmisére a Szatmári Római Katolikus Püspökség szervezésében, szeptember 12-én tizenegy órától, egy zarándoklat keretén belül kerül sor. Ez többek között a Scheffler János kényszerlakhelyéül szolgált körösbányai ferences kolostor, a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola, és a csíksomlyói kegytemplom megtekintését is tartalmazza.

A Jilava-i börtönben bemutatásra kerülő szentmise a kegyelet lerovására, az engesztelődésre ad lehetőséget, hatvan év elteltével az áldozathozatal után.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: