2013-06-26 17:51:07• hírek • Kocsis Zoltán

Mire lesz igény a munkaerőpiacon?

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség beszámolója szerint idén 426-an találtak munkát az intézmény által április 19-én megszervezett állásbörzén. Marcel Maruska, az ügynökség igazgatója elmondta, tanulmányok szerint a közeljövőben a szolgáltatások és a kereskedelem terén jártas személyek iránt lesz legnagyobb az igény a munkaerőpiacon.

Az igazgató elmondta, az április 19-én országszerte, így Szatmárnémetiben is megtartott általános állásbörzén 200 megkeresett munkaadó közül 57 hirdetett meg összesen 433 szabad munkahelyet. A közel 1600 érdeklődő közül 140 személyt már aznap interjúra hívtak a cégek, további 450 személynek pedig a következő napokban ajánlottak munkát.

Ezeknél az adatoknál azonban sokkal relevánsabbak azok, amelyeket az ügynökség egy hónappal később regisztrált. Ezek szerint végül 426-an találtak munkahelyet az állásbörze segítségével - közülük 21-en rendelkeztek felsőfokú végzettséggel.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legközelebb szeptember 27-én szervez állásbörzét, akkor elsősorban a frissen végzetteket várják.

A munkaerőpiac gyors és folyamatos változásai miatt egyre inkább szükség van a szakképzett szakemberekre, fejtette ki Maruska. Az igazgató ismertetett egy felmérést, mely szerint a közeljövőben elsősorban a szolgáltatások és a kereskedelem terén jártas személyek iránt lesz a legnagyobb igény a munkaerőpiacon. Őket a kézművesek valamint a különböző gépszerelők követik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: