2012-10-12 11:17:36• hírek • X

Mire figyeljen lakása felújítása, átalakítása során?

Lakásfelújítás vagy átalakítás előtt mindenképp érdemes építési ütemtervet kidolgozni azért, hogy zökkenőmentesen megteremtsük álmaink otthonát. Különös figyelmet kell szentelni a nyílászárók, elsősorban az ajtók kiválasztásakor, illetve beépítésekor, ugyanis egy-egy rossz döntés plusz kiadásokat von maga után.

Lakásfelújítás során tévhit az, hogy az ajtókat mihamarabb be kell szerelni, ugyanis ezeket utólag, a burkolás, a festés után pontos határidőkkel dolgozó és megbízható szakemberekkel kell beépíteni. Így elég a falnyílást kialakítani, és a beltéri ajtó kiválasztását addig is halogatni lehet. Szerencsére a beltéri ajtók gyártása sokat fejlődött, hiszen úgy a külalak, mint a méret terén rendkívül széles kínálattal találkozunk.

Amennyiben ajtó választás előtt áll érdemes ellátogatni a szatmárnémeti Imago Shopba, ahol a megrendelőknek kétféle magasságú és kb. 15 -féle szélességű ajtót is elő tudnak állítani. Ajánlott időben megfontolni, hogy milyen méretű ajtót szerelne be lakásába és vegye figyelembe a gyártási és szállítási határidőket is.

Ugyan az ajtók többségénél a gyártók elkészítik a nyílászárónkat az adott méretre is, de így 20-30 százalékkal többe kerül a felújítás.

Sokan úgy vélik, hogy az MDF lapokból készült ajtókat nem lehet fürdőszobába beépíteni, ugyanis itt megduzzadnak a nedvességtől. Ez is tévhit, ugyanis ezek nem a fürdőszobában keletkező gőztől, hanem a frissen glettelt falból szivárgó nedvességtől dagadhatnak meg. Tehát semmiképp nem ajánlott az új ajtókat, közvetlenül a glettelés után beszerelni.

Köztudott, hogy a beltéri ajtónak illeszkednie kell a lakás berendezéseihez, bútorainkhoz, a falak színéhez. Azonban a beltéri nyílászárók esetében a fából készített szobaajtók a legjobb megoldások, ugyanis a termopan ajtók felhasználása beltéren kifejezetten egészségtelen. Nem engedi áramlani a beltéri levegőt és túlságosan szigetel.

Szóval lényeges, hogy megfontoltan és körültekintően vásárolja meg a házához való nyílászárókat. Amennyiben a lakásfelújítás munkálataiba saját maga fog bele, az ajtók cseréjével akkor is érdemes szakembereket megbízni. Forduljon tanácsokért az Imago Shop szakembereihez, akik e téren kellőképpen felvilágosítják és hasznos tanácsokkal látják el vásárlóikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: