2016-01-22 16:40:09• hírek • Kocsis Zoltán

Mircea Govor szabadlábon!

Szabadlábon védekezhet a továbbiakban az ellene felhozott vádak ellen Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke azt követően, hogy a Legfelsőbb Ítélő és Semmitőszék is úgy döntött, nem teljesíti a Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) kérését és nem hosszabbítja meg az előzetes letartóztatást.

A törvényszék már január 15-én úgy döntött, nem teljesíti a DNA kérését és nem hosszabbította meg Govor előzetes letartóztatását. Ezt követően a DNA ügyészei fellebbeztek, ám a Legfelsőbb Ítélő és Semmitőszék is elutasította a kérést, így péntek hajnalban Govor elhagyhatta a nagyváradi fogházat.

A PSD Szatmár megyei szervezetének elnökét, a megyei tanács alelnökét több rendbeli zsarolással és befolyással való üzérkedéssel vádolja a nyomozó hatóság, ezért december 23-án egyhónapos előzetes letartóztatásba helyezte. Ügyében kihallgatták többek között Victor Ponta korábbi miniszterelnököt, Liviu Dragnea korábbi belügyminisztert és Adrian Stef tanácselnököt is, miközben az ügyben a DNA már vizsgálatot indított Andrei Dolineaschi Botosani megyei PSD képviselő, Valer Marian szatmári független, ex-PSD-s szenátor, Eugeniu Avram szatmári prefektus és Mircel Vlas botosani üzletember ellen is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: