2014-02-07 11:28:57• hírek • Szatmár.ro

Mirandolina: jótékonysági színházi bemutató szombaton

fotó: Hans Lindner Alapítvány
fotó: Hans Lindner Alapítvány

Rendhagyó alkalommal idén először jótékonysági előadásként mutatja be legújabb produkcióját a Harag György Színtársulat.

Február 8-án, este 7-től mutatják be a Carlo Goldoni Mirandolina című komédiájából létrehozott előadást Csiki Zsolt rendezésében. A felnőtt nézők bérletcsomagjában ez az előadás idén nem szerepel, azonban amennyiben a színházkedvelő belépőt vált a premierre, a befizetett összeggel azt a nyári táborozást támogatja, amelyet a Hans Lindner Alapítvány beteg gyerekek számára szervez. Az alapítvány daganatos betegségben szenvedő, Down-kóros és autista gyerekek nyári gyógy-táborozását kívánja finanszírozni az előadás bevételéből.

A sokféle program egyszerre fejleszti az értelmi, érzelmi és közösségi készségeket és képességeket. Az élmények és az elsajátított magatartásformák segítenek a gyerekeknek a társadalmi integrációban. Helyet kaptak a táborban a kirándulás, a kiscsoportos tevékenységek, játékok, a kézművesség, barkácsolás, a kreativitás fejlesztése, műhelymunkák, a versenyek és a sport.

„Az elmúlt évek során eredményes együttműködés valósult meg a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatával, amelynek révén rákbeteg gyerekeknek tábort szervezhettünk. Ez felbátorít minket arra, hogy az idén még több hátrányos helyzetű gyerekeket befogadó tábort szervezzünk, még többen részesüljenek a szatmáriak jólelkűségéből, támogatásából. Ez egyrészt a jótékonysági előadások nyomán összegyűlt adományokból fog megvalósulni, másrészt civilszervezetek és önkéntesek összefogásából, együtt cselekvéséből. Így a Harag György Társulat tagjai újra aktív szerepet vállalnak, bábelőadást, bohócvigasságot, zenés-mókás játékokat szerveznek, vagy akár saját főztjükkel lepik meg a táborlakókat" - fogalmazott Koczinger Tibor, az alapítvány vezetője.

Segítsen Ön is a beteg gyerekeknek és váltson jegyet a Mirandolina-előadásra! Belépők a színház Horea úti jegyirodájában válthatók hétköznaponként 10 és 17 óra között, vagy az előadás előtt a helyszínen, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában 18 lejes egységáron. Emellett természetesen mindenki lehetősége szerint tehet nagyobb összegű felajánlást már a belépőjegy megvásárlásakor vagy a helyszínen elhelyezett urnákban. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

A képgalériánk fotói, illetve a cikkhez csatolt kép az elmúlt években megtartott Reménysugár-táborok egy-egy mozzanatát elevenítik fel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: