2012-03-16 13:07:02• hírek • Kocsis Zoltán

Mintegy száz postás tüntetett Szatmárnémetiben

Néhány hét szünet után ismét tüntetés zaja verte fel Szatmárnémeti központjának, az Október 25 térnek a csendjét: péntek reggel 9-10 óra között a postások vonultak a Prefektúra épülete elé, hogy az intézmény és saját helyzetük ellen emeljék fel szavukat.

A Romániai Postai Alkalmazottak Országos Szakszervezetének Szatmár Megyei Szervezete szervezte tiltakozó akción megközelítőleg száz postás vett részt. Trandafir Tripon, helyi szakszervezeti vezető nemtetszésének adott hangot, ami az intézmény helyzetét illeti. Szerinte a különböző, postai tevékenységet folytató vállalkozások teremtette nem lojális versenyhelyzet valamint a Román Posta felelőtlen menedzsmentje a csőd felé sodorja az intézményt.

A tüntetők természetesen nem csak munkaadójuk, de saját maguk helyzetével is elégedetlenek. Kifogásolják, hogy az átszervezések következtében több postai kirendeltség is megszűnt, amivel megnőtt a postások munkája, mert több falut is le kell fedniük. Felemelték hangjukat az ellen is, hogy szabadidejükben is dolgozni kényszerülnek, miközben a fizetésük is csökkent az utóbbi időben.

A tüntetés szervezői ugyanakkor biztosítottak mindenkit: tiltakozó akciójuk nem lesz kihatással a szolgáltatásaikra, kézbesítésekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: