2017-06-10 14:35:44• hírek • Kocsis Zoltán

Mintegy félszázan vettek részt az első UFO Cyclingon

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez, gondolhatták az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmári vezetői, valamint a Pro Racers SK irányítói, amikor kitalálták: könnyebb a városban kerékpáros terepversenyre alkalmas pályát kijelölni, mint a fiatalokat elvinni „terepre”.

„Az volt a célunk, hogy népszerűsítsük a kerékpározást, hogy megmozgassuk a fiatalokat”- fogalmazott Márk-Nagy János, az egyik főszervező.

A 17-es lakónegyedben, a Ion Vidu utcában található UFO-park a maga kis dombocskáival ideális terepnek bizonyult ahhoz, hogy a szervezők kialakítsanak egy 600-700 méter hosszú pályát. A legkisebbeknek három, a nagyobbaknak öt, a felnőtteknek pedig hét kört kellett itt megtenniük.

Mivel a 20-35 évesek korosztályába senki sem jelentkezett, a gyerkőcök álltak csak rajthoz. Az egyéni versenyszámban 26-an, a csapatversenyben pedig négy darab négy fős csapat. A legtöbben a 10-14 éves csoportban álltak rajthoz, így ebben a kategóriában a szervezők külön díjazták a lányokat és a fiúkat.

„Első nekifutásra többen vettek részt, mint ahogy reméltük, így, úgy gondolom, lesz folytatása a versenynek”, nyugtázták a napot a szervezők a verseny végén.

A győztesek listája:
10-14 évesek korosztálya:
Fiúk:
1. Nichita Gabriel, 2. Miron Cezar Andrei, 3. Pap Bence
Lányok: 1. Sike Hanna, 2. Lup Andra, 3. Sike Zsuzsa
15-19 évesek korosztálya:
1. Bandura Ádám, 2. Corodan David, Colta Trsilian
Csapatverseny:
1. Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum I. csapata
2. a 10-as Számú Általános Iskola „Szedett-Vetett” nevű csapata
3. Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum II. csapata
4. Johann Ettinger Námet Elméleti Líceum csapata

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: