2020-07-25 12:44:12• hírek • Szatmár.ro

Mintegy 2300 koronavírusteszt elvégzéséhez szükséges fogyóeszközt kapott a megyei kórház

Szatmári cégtől kapott nagylelkű adományt a napokban a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház: 23 extrakciós kit, azaz 2300 PCR koronavírusteszt elvégzéséhez szükséges fogyóeszköz-csomag érkezett az egészségügyi intézménybe.

A 2020-as esztendő, ahogyan talán a világ összes kórháza számára, úgy a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórháznak is egy előre nem látható, váratlan kihívást tartogatott, mondhatni minden tekintetben. A koronavírus-járvány okozta nehézségek gyors megoldást és operatív munkát kívántak, mely megvalósítását nem csak a maga a kórház, vagy a helyi önkormányzat, de számos cég és vállalkozás is patronálta. 

Egy ilyen jótékony gesztus fűződik most a Dräxlmaier cégcsoport nevéhez is, amely 23 extrakciós kitet, azaz 2300 RT-PCR koronavírusteszt elvégzéséhez szükséges fogyóeszköz-csomagot adományozott a megyei kórház számára. Ezeket az eszközöket a néhány hónapja koronavírustesztelésre felszerelt molekuláris-biológiai laboratóriumban tudják majd felhasználni a kórház szakemberei.

Adrian Marc kórházmenedzser az adomány kapcsán amellett, hogy köszönetét fejezte ki az adományozó cég felé, kihangsúlyozta, fontos eszközök ezek, a laboratóriumi munka gördülékeny haladása érdekében. „Ezek a kitek nagyban elősegítik azt, hogy napi szinten új koronavírus-gyanus eseteket tudjunk tesztelni: az adományokból származó fogyóeszközök által egészen pontosan további 2300 koronavírusteszt lefuttatására leszünk képesek, amiért hálásak vagyunk” – fogalmazott a kórházmenedzser.

Cadar Gyula, a Dräxlmaier cégcsoport szatmárnémeti gyárának igazgatója elmondta: „A közösség, a kollégák és a családtagok egészségének fontossága kivételesen fontos. Ezekben, a járvány által terhelt napokban a védekezésre és a megelőzésre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, viszont a gyanús esetek tesztelése is nélkülözhetetlen. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy ezekkel a kitekkel igyekszünk mi is segíteni a megyei kórház dolgozóinak a munkáját, hogy a fertőzések időben felderíthetőek legyenek, a betegek pedig megfelelő ellátást kaphassanak” – mutatott rá a cégvezető.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: