2013-06-01 16:15:02• hírek • Kocsis Zoltán

Mint az olimpián – bemutatkoztak a szatmárnémeti tanintézmények

Mivel a Szatmárnémeti Városnapok rendezvénysorozat második napja június elsejére, azaz a nemzetközi gyereknapra esett, így a szombat délelőtt legkisebbekről szólt. Felvonulás, mazsorettek előadása, színdarab, játékok, vetélkedők jellemezték a programot.

A gyerkőcök a római katolikus Székesegyház előtt gyülekeztek. A menet 10 órakor indult el, a felvonulás megkerülte a Szabadság-teret, majd a Coposu sétányon át az Október 25 térre érkezett. A vonulás közben a mezőfényi fúvószenekar diktálta a tempót, az új központban viszont már a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettjeié volt a főszerep. A korábban országos bajnokságot is nyert csoport ezúttal is elkápráztatta a közönséget.

A bemutató után bemutatkozás következett: a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség kezdeményezésére Szatmárnémeti valamennyi tanintézménye - óvodája, általános iskolája és középiskolája képviseltette magát. A több, mint félszáz oktatási intézmény csapata úgy vonult be a térre, mint olimpiákon a résztvevő országok csapatai. Egyik-másik iskola munkaruhában jelent meg - a Traian Vuia Technikai Gimnázium diákjai overallban, a Sportlíceum csapata teljes focifelszerelésben. A legeredetibbek az Eliza Zamfirescu diákjai voltak, akik saját tervezésű, korabeli ruhákban jelentek meg.

Ezt követően a szatmári fogorvosok egyesülete által támogatott Dintisoriada (szójáték a dinte, azaz fog és az olimpiada, azaz olimpia szavak összeolvasztásával, jelentése nagyjából Fogacskalimpia ) elnevezésű vetélkedő következett. Hét óvoda csöppségei mentek fel a színpadra és énekes-verses formában próbálták felhívni a figyelmet a fogmosás és ápolás fontosságára.

Eközben az Északi Színházban a nagyváradi Arcadia színtársulat a „20.000 mérfölddel a tengerszint alatt" elnevezésű gyerekműsort adta elő.

A változékony idő ellenére viszonylag sokan követték figyelemmel a délelőtti eseményeket. Az Október 25 tér és a Coposu sétányon kívül az Eötvös utcában volt a legnagyobb a népsűrűség. Az igazi bazárutcává átalakult utcában a különböző rock együttesek pólóitól a lufikon, játékokon és bőrruhákon keresztül a quilling-technikával készült dekorációkig sok mindent meg lehet vásárolni.

A városnapok tovább szombati programja:

18.00 - Dots instrumentális koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
18.30 - Szépségkirálynő-választás - közben fellép Tudor Todut és divatbemutatót tart a i Gaby's Modells
helyszín: Október 25 tér, színpad
20.30 - Puya koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
21.30 - DJ Project koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
22.15 - Stefan Banica koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
23.50 - a polgármester kisorsolja a tombola fődíját, egy Dacia Logant
helyszín: Október 25 tér, színpad
24.00 - Tűzijáték

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: