2011-07-08 01:58:43• hírek • Kocsis Zoltán

Mint a régi szép időkben

Talán még a vártnál is könnyebben vették az akadályt a magyar csapatok az Európa-liga első selejtezőkörében, hisz a Ferencváros és a Paks kettős győzelemmel, kapott gól nélkül jutott a második körbe.

A fenti kijelentés fokozottan igaz a budapesti zöld-fehérekre, hisz a legeredményesebb magyar csapat, miután odahaza Hahnazarjan öngóljával valamint Otten és Felix találataival 3-0-ra legyőzte az Ulisses együttesét, Örményországban is simának nevezhető győzelmet aratott. A Jerevánban mindössze három magyar játékossal (Balog Zoltán, Grúz Tamás, Maróti Béla) felálló Ferencváros tudatosan átadta a kezdeményezést a hazaiaknak és a tikkasztó melegben a védekezésre és a kontrákra támaszkodott. Ennek ellenére Felix révén neki adódtak lehetőségei. Sőt, a 34. percben Hahnazarjan (ismét ő!) buktatta a brazil csatárt, Abdi pedig értékesítette a büntetőt.

Ahogy az első félidőben csak egy Dzsila lehetőséggel, úgy a szünet után egy Grigorjan helyzettel tudtak csak veszélyeztetni a hazaiak. A valamelyest csökkenő hőségben sem javult a játék irama, ám ez legkevésbé a Fradinak róható fel, amely a hat perces hosszabbítás végén bebiztosította győzelmét: Felix passza után Oláh szerezte meg első ferencvárosi találatát.

Az FTC jövő héten a második körben a norvég Aalesunddal csap majd össze, amely a hazai 4-1-es győzelme után idegenben is 2-0 arányban jobbnak bizonyult a walesi Neath Athleticnél.



A Fradi Jerevánban is megszerezte a győzelmet


Szintén öt gólos összesítettbeli fölénnyel jutott tovább a Paks, amely teljesítette a mérkőzésen mindössze egy alkalommal védeni kényszerülő (igaz, akkor bravúrt mutatott be) Csernyánszki meccs előtt kifejtett vágyát: minimum négy góllal verni az UE Santa Colomát. Az andorraiak az első meccsen negyed órát bírták kapott gól nélkül, most azonban még annyit sem: az egy héttel ezelőtt betaláló Vayer ezúttal remekül tekert középre egy szögletet, Magasföldi pedig már a 11. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban hiába alakított ki egy sor helyzetet a magyar csapat, csak a szünet után tudott ismét betalálni, újból Magasföldi révén. Aztán sokáig ismét nem változott az eredmény, ám az utolsó negyed órában Böde és Heffler is gólt szerzett, beállítva a 4-0-ás végeredményt.

A második fordulóban a Paksra is egy norvég együttes, a Tromsö vár, amely az idegenbeli 5-0-ás győzelem után odahaza 2-1-re múlta fölül a lett Daugavát.

Európa-liga, első selejtezőkör, visszavágók:
Ulisses - Ferencváros 0-2 (összesítettben 0-5)
gólok: Abdi (35., 11-es), Oláh (96.)

Paks - UE Santa Coloma 4-0 (5-0)
gólok: Magasföldi (11., 49.). Böde (77.), Heffler (81-)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: