2009-03-25 16:06:42• hírek • Szatmár.ro

Takarékoskodnak az önkormányzatok

A gazdasági válság, illetve a szűkös költségvetés több önkormányzatot spórolásra késztet.

A kormány által meghirdetett önkormányzati költségcsökkentésnek már kézzelfogható jelei vannak Szatmár megyében is . Pusztadaróc községben már több, mint egy hónapja minimálisra korlátozták az éjszakai közvilágítást, Lázáriban is csökkentették az égők üzemidejét, de az elöljárók szerint ez csak a kezdet.

A legsúlyosabban Egri községet érintette a gazdasági helyzet: a polgármesteri hivatalnak el kell bocsátania hat önkormányzati munkást és hat éjjeliőrt, mert fizetésük előteremtésére nincs lehetőség.

Szabó Elek polgármester számításai szerint, amennyiben csak lakossági hozzájárulásból kellene fizetni az éjjeliőröket, úgy minden férfi évi 95 lejt kellene fizessen ilyen célra.

Szatmárhegyen is látványos intézkedésekkel indultak a megszorítások: a polgármesteri hivatal számára az eddigi négyből csak két vezetékes telefonvonalat hagytak meg, és a szolgálati mobilok használatát is minimálisra korlátozták.

Az önkormányzat e mellett az erdészettel kötött megegyezést is módosította, úgy, hogy az erdők rendbentartásáért ne kelljen ezentúl fizetni - ezt a szociális munkásokkal fogják elvégeztetni. Az idei költségvetés ismeretében biztos, hogy más vidéki önkormányzatok háza táján is hasonló intézkedések következnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: