2007-08-07 18:09:59• hírek • István Löchli

Gyorsabb ügyintézés

prefKeddtől hivatalosan is életbe lépett a két órán belüli ügyintézés a prefektúrán.
Augusztus 7-től hivatalosan életbe lépett a két órán belüli ügyintézés a prefektúrán, így jóval hamarabb intézhetik el hivatalos ügyeiket a lakosok.
 
A rendeletet egy táblával is jelzik a hivatal várótermében, hogy a lakosok tudják, maximálisan két órán belül minden hivatalos ügyeiket elintézhetik. A rendelet értelmében tehát, két óra alatt kell elismerni, akkreditálni, jóváhagyni az okiratokat. Eddig sem kellett sok ideig várni a lakosoknak a Szatmár Megyei Prefektúrán, ugyanis így is elég gyorsan zajlott az ügyintézés, de több megyebeli intézményben szükséges lenne egy ilyen rendelet bevezetése. Példaképpen az útlevélkibocsátó irodában, még mindig sorba kell állni a lakosoknak ahhoz, hogy kivegyék, vagy kérelmezzék új útlevelüket, nem beszélve a nem megfelelő környezetről és az irodák puritán felszereltségéről.
 
A tarthatatlan helyzet miatt, a prefektúra új, modern iroda létrehozását tervezi, mely remélhetőleg mihamarabb a lakosok rendelkezésre fog állni. Jelenleg is kígyózva állnak a sorok az útlevél-kibocsátó iroda előtt, ugyanis többen ezekben az időkben szeretnék eltölteni vakációjukat külföldön, illetve még javában tart a vendégmunkásszezon is.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: