2009-05-26 13:18:23• hírek • Parajdi Andrea

Minőségibb ügyintézés a hivatalokban

Szatmár megye nagyobb városainak önkormányzatait ISO minőségbiztosítási rendszerrel akarja ellátni a Szatmár Megyei Tanács. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala már tavaly áprilisban megkapta ezt az elismerést.

Manapság már majdnem hogy kötelező a cégeknek, vállalatoknak és hivataloknak, hogy ISO minőségbiztosítási rendszerrel működjenek, hiszen ez egy elismerés arra ,hogy az illető intézményben hatékony munkavégzés folyik.

A Szatmár Megyei Tanács egy olyan pályázatot készít elő, amellyel finanszírozást akar szerezni az ISO megszerzésére. A pályázat értéke 100 ezer euró, ebből az összegből fizetnék a hivatalok menedzsment rendszerének szakszerű ellenőrzését, illetve a vezető pozícióban lévő személyek képzését.

- Egy minőségbiztosító cég fog ellenőrzéseket tartani a hivatalokban, majd javaslatokat tesz arra, hogyan működjön a munkafolyamat. Egy egységesített ügyintéző folyamatot akarunk létrehozni a közintézményekben, amely majd megkönnyíti a belső munkát és lecsökkenti az ügyintézés időtartamát - tájékoztatott Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője, aki azt is hozzátette: a minőségbiztosítás megszerzéséhez az is hozzátartozik, hogy a vezető beosztásban lévő személyek részt kell vegyenek egy tanfolyamon.

A Szatmár Megyei városi Önkormányzatokon kívül a pályázatba belefoglalták a Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság ISO minőségbiztosítási rendszerének bevezetését is, ugyanis ez az a közintézmény, ahol több száz ember dolgozik és ahol nagyon nagy szükség van az összehangolt munkavégzésre. Szatmárnémeti városát nem vonták bele a pályázatba, ugyanis a municípium ezt a minősítést 2008 áprilisában már megszerezte.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetőjétől elmondta ezt a pályázatot július elsejéig lehet Bukarestben benyújtani.


Szatmár megye nagyobb városainak Önkormányzatait ISO minőségbiztosítási rendszerrel akarja ellátni a Szatmár Megyei Tanács
Szatmár megye nagyobb városainak Önkormányzatait ISO minőségbiztosítási rendszerrel akarja ellátni a Szatmár Megyei Tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: