2019-09-28 11:53:10• hírek • Bede Emőke

Minőségi sörök, tradícionális ételek és kiváló hangulat - Elrajtolt a Szatmári Oktoberfest

Annak ellenére, hogy az égboltot borító vastag felhőtakaró alól csak kevés napsugárnak sikerült kibújnia, az igazi Oktoberfest-hangulatnak ez az őszi ború sem tudott keresztbe tenni. Csurig telt söröskorsók, finom ételek és jó zene –így indult szombat délután a kilencedik Szatmári Oktoberfest.

Mint azt előre beharangoztuk, ezen a hétvégén Szatmárnémetiben ismét a söröké és a tradicionális bajor ételeké a főszerep, a kiváló hangulatról pedig a folyamatos élő zene gondoskodik. A hivatalos megnyitóra szombat délután 14 órakor került sor az Árpád (V. Lucaciu) utcai Svábház udvarán. Az egybegyűlteket – köztük a városi és a megyei elöljárókat – a főszervező, Karl Heinz Rindfleisch köszöntötte, majd átadta a csapraveréshez szükséges szerszámokat a város polgármesterének. Kereskényi Gábor két-három határozott ütéssel sikerült előcsalogatnia a folyékony kenyeret a hordóból, majd Pataki Csaba megyei tanácselnökkel meg is ízlelték a habos nedüt.






Aztán megkezdődött a mulatság, komoly sor alakult ki a hordónál, ugyanis annak tartalmát ingyen fogyaszthatták el a résztvevők. A jó német sör iránt nagy volt a kereslet már az első percekben, de nem panaszkodhatnak a perecesek sem, hiszen a habos nedűhöz könnyen csúszik a gusztusosan tekeredő finomság is.. A népünnepély idén is két napon át tart, szombaton és vasárnap is késő estig várják a résztvevőket. A jó ételek és a sör mellé hagyományos német zene is szól. Mutatjuk a programot.
 

Szeptember 28., szombat:

14:00 – Vendégek üdvözlése, zenés program a krasznabélteki fúvószenekarral

15:00 – Gemeinsam Német Ifjuságú Néptánccsoport fellépése

16:00 – Zenés program DJ Mircea

23:00 – Vége


Szeptember 29., vasárnap:

10:00 – Szentmise a Kálvária templomban

11:30 – Fehérkolbász-kóstoló pereccel

14:30 – Covacs zenekar

18:00 – Zenés program a mezőfényi fúvósokkal és Czier Zsolt vezényletével

19:30 – Karoler Trio fellépése

22:00 - Vége



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: