2012-05-14 13:34:09• hírek • Póti Orsolya

Minőségi oktatással vár a Református Gimnázium

A nyolcadikos diákok nyílt napok keretében kaptak információt a felvételi vizsgák időpontjáról, valamint az iskola tevékenységeiről.
A nyolcadikos diákok nyílt napok keretében kaptak információt a felvételi vizsgák időpontjáról, valamint az iskola tevékenységeiről.

Lassan közeledik a kilencedik osztályokba való beiratkozás, a diákoknak pedig a nyílt napok adnak lehetőséget arra, hogy közelebbről is megismerjék a megyeközpont középiskoláinak igazi arcát. Május 14-én a szatmárnémeti Református Gimnázium várta az érdeklődő diákokat, a nyílt nap pedig 15-én is folytatódik.

Szilágyi Éva, a gimnázium vezetője május 14-én, hétfő délben az iskola dísztermében tartott bemutatót a Mircea Eliade Általános Iskola VIII. osztályos diákjainak.

Az igazgatónő elmondta: a tanintézmény húsz éves újjáalakulása óta sikerült visszaszereznie történelmi főépületét, mely felújított, modern tantermekkel, korszerű díszteremmel, informatika és biológia laboratóriumokkal és multimédia teremmel rendelkezik. A fiatalokat emellett minden igényeket kielégítő tornaterem és több mint 20.000 kiadvánnyal rendelkező könyvtár várja.

„A felekezeti iskola annyiban más a világi iskoláktól, hogy a diákokat a szaktanárok mellett az iskolalelkész is támogatja, valamint hetente kétszer áhítatra kerül sor a Láncos-templomban." - magyarázta Szilágyi.

Nem utolsó szempont az iskola kiválasztásánál ugyanakkor az sem, hogy a tanintézménynek jól működő ösztöndíjrendszere van, mely egyrészt a kiváló tanulókat jutalmazza, másrészt támogatja a hátrányos szociális helyzetben lévő diákokat.

Az igazgatónő az iskolán kívüli tevékenységekről is beszámolt. A tanulás mellett a Refibe járók számtalan színes programban is részt vehetnek: csatlakozhatnak az iskola elismert kórusához, a diákpresbitériumhoz, magyarországi tanintézménnyel közös cserediák programokon vehetnek részt, valamint iskolai tanulmányi kirándulásokba és nyári táborokba is bekapcsolódhatnak.

Az iskola közössége minden évben megrendezi az ötödikes Picuravatót és a kilencedikes gólyák köszöntését, megemlékeznek a fontosabb történelmi eseményekről, de nem marad el a farsang, a Csendesnap, a szalagtűző sem.

A hétfői nap folyamán a Balcescu-Petőfi Általános Iskola és a Mircea Eliade Általános Iskola tanulói vettek részt a nyílt napon, de május 15-én, kedden még nyitva áll az iskola kapuja az érdeklődők előtt.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: