2014-10-17 16:43:02• hírek • Kocsis Zoltán

Láng László személyében új vezérigazgatója van a Caritasnak

Löchli Tündér Terézia tizenkét év után hagyja el a karitatív szervezet vezetői tisztégét, ám nem fordít hátat az intézménynek: a menedzsmentben folytatja munkáját.

A szatmárnémeti Püspöki Palota konferenciatermébe hívták a sajtó képviselőit október 17-én, pénteken délután tizennégy órától, hogy helyzetismertetőt adjanak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezettel kapcsolatban, bemutatva a jövőbeli terveket, irányvonalat, valamint tájékoztassanak a vezetőségben történt változásról. Folyó év október 1-jétől ugyanis a vezérigazgatói tisztségben Dr. Láng László váltotta Löchli Terézia Tündért.

A sajtótájékoztató elején Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntötte a sajtó képviselőit, emlékezve a Caritas igazi, kettőezer évvel ezelőtti alapítására. Kiemelte, a célkitűzések azóta nem változtak, az egyháznak nem csak az evangéliumot kell hirdetnie, hanem a szeretetnek konkrét jeleit kell adnia, az irgalmasság cselekedeteivel, mindkettő egyformán fontos. Visszatekintett a Szatmári Egyházmegyei Caritas Nm. és Ft. Reizer Pál püspök idején történt alapítására is, és aláhúzta, jónak ítéli meg a Caritas eddigi működését. Reméli, hogy a jövőben is hasonlóan sikeresen fejlődik majd a szervezet. Végezetül hangsúlyozta, az egyházmegye mindig részt kíván venni a rászorulók megsegítésében, de a szeretetszolgálat nem csak az egyház feladata, hanem minden keresztényé.

Löchli Terézia Tündér korábbi vezérigazgató köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt több mint húsz évben munkát, energiát, időt nem sajnálva hozzájárultak ahhoz, hogy a Caritas Szatmár és Máramaros megyében egy komplex, stabil, jól működő hálózatot tudjon kialakítani. „Úgy gondolom, egy gazdaságilag stabil szervezetet adok át, amelynek közel harminc különböző területen hatezer fölötti rászorulónak nyújt segítséget", mondta.

„Mivel korábban én magam is a Caritas alkalmazottja voltam, erkölcsi kötelezettségem is van a szervezet felé. Ezért is óriási megtiszteltetés számomra, hogy a püspök úr rám gondolt, mint új vezérigazgatóra", kezdte székfoglaló beszédét dr. Láng László. A közismert háziorvos köszönetet mondott Löchli Teréziának eddigi munkájáért, kijelentve: tapasztalatára, tudására és professzionalizmusára ezt követően is szüksége lesz neki és a Caritasnak is. „Mindig nehéz átvenni egy olyan tisztséget, amelyet korábban jól, eredményesen láttak el", tette hozzá.

Dr. Láng elmondta, nem készül radikális változtatásokra és két-három hónap „tanulómunka" elteltével ígér bejelentést az esetleges változtatásokról. „Ezek a döntések azonban nem egy személy döntései, hanem kollektív döntések lesznek", jelentette ki, hozzátéve: folytatja háziorvosi teendőit is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: