2018-07-28 05:06:14• hírek • Bede Emőke

Minőségi sörök, koncertek és nyeremények. Ezzel vár az első Szatmári Sörfesztivál

Manapság valódi reneszánszukat élik a kézműves sörök, egyre többen ismerkednek meg a minőségi habos italok palettájával. De miért ne lehetne a miénk, miért ne lehetne szatmári a korsónkba frissen csapolt nedű?

Hasonló gondolatok fogalmazódtak meg az első Szatmári Sörfesztivál szervezőinek fejében is, a terv azonban nem csak egy sörtől mámoros gondolat volt, hanem egy komoly elhatározás, ehhez híven pedig augusztusban két nap erejéig a helyi söröké lesz a főszerep az Október 25. téren.


Sokaknak ismerős lehet már a Samburger és a HAB neve, azonban a szatmári sörpaletta hamarosan újabb taggal, a Transilvania névre keresztelt kézműves sörrel bővül. A péntek délután szervezett sajtótjékoztatón a sörgyár vezetője, Adrian Handrau mutatta be az új „családtagot” a média képviselőinek. Mint kiderült, a Transilvania Romániában teljesen egyedi lesz az előállítási folyamatának köszönhetően. Ugyanis míg más söröket 3­-14 napig érlelnek, addig ezt nem kevesebb mint 30-ig fogják. Emellett azt is érdemes tudni, hogy a tradicionális recept alapján megalkotott Transilvania két változatban is készül majd: világosban és feketében egyaránt. A kettőben azonban közös, hogy semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert nem tartalmaznak, nem puffasztanak és fejfájást sem okoznak természetes összetevőiknek köszönhetően.


Azoknak sem kell azonban kétségbe esniük, akik megszerették a Samburgert és inkább azt választanák, ugyanis a nemrégiben leporolt szatmári sörgyárban ugyanolyan lendülettel folytatják annak készítését is. Mint arról a Sam Mills vezetője, Ioan Bercean beszámolt, nem csak újra beindították, hanem jelentős technológiai fejlesztéseket is eszközöltek ki a gyárban, így minden adva van ahhoz, hogy minőségi, nem csak országos, de nemzetközi szinten is kiválónak számító söröket állítsanak elő.



Az első ízben szervezett sörfesztivál nem titkolt célja az, hogy a helyi söröket kellemes légkörben ismertesse meg a szatmáriakkal. Az Október 25. téren megrendezésre kerülő augusztusi eseményen természetesen nem csak söröket kóstolgatni lesz lehetőség, ugyanis koncertekkel is készülnek a szervezők. Itt lesz például Deák Bill Gyula, Mandinga és a Zdob&Zdub is számolt be róla a szervezőcsapat nevében Bura Maksay István, de arról is biztosított mindenkit, az innivaló mellé finom falatok is társulnak majd. Emellett megannyi nyereménnyel is készülnek, a tombolahúzás mind a fesztivál mindkét napját átszövi majd, a főnyeremény pedig egy Vespa robogó.


Augusztus 10-11-én érdemes lesz tehát kilátogatni Szatmárnémeti újközpontjába, ugyanis a hideg sörök mellett jó ételek, koncertek és nyeremények is várnak. Itt olvashatod a teljes programot.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: