2011-02-02 16:41:11• hírek • Szatmar.ro

Újabb útjavítási tervek

2011 termékeny év lesz az utak karbantartásának terén, ugyanis a helyi költségvetésből 16.134.000 lejt útjavításra és karbantartásra, 1.375.000 lejt pedig közlekedési jelzőtáblákra szánnak a városvezetők.

Ilyés Gyula polgármester elmondta, ebben az évben nagyobb volumenű útjavításra lehet számítani, mint tavaly. Először a legrosszabb állapotban lévő aszfaltozott szakaszok javítását fejezik be.

Szatmárnémeti északi részén a Wesselényi (Wolfenbüttel), a Vajda János (Simion Barnutiu), a Bercsényi (George Cosbuc), a Rózsák (Trandafirilor), Ialomitei, Szabadság (Ion Gallu), Hunyadi (Corvinilor), Határ (Anton Pann), Szentvér (Grigore Ureche), Gróf Csáki (I.C.Bratianu), Püspök (Parangului), Főtér (Libertatii) és a Deák Ferenc (Titulescu) tér, valamint a Bolyai utcák lesznek azok, amelyeket az idén pontra tesznek a tervek szerint. Az Október 25. téren a lépcsőket és a Coposu sétányt is szeretnék rendbe tenni. A járdák újraaszfaltozása szintén tervbe van véve.

A város déli részében kétszer akkora értékben végeznek majd munkálatokat, a 16-os negyedben szeretnék a javítások nagy részét befejezni, azonban ez teljes egészében nem valósulhat meg, mivel át kellett csoportosítani a pénzeket a 17-es, Carpati II, illetve a Soarelui negyedre is.

Ilyés szerint azok az utcák, amelyek a legrosszabb állapotban vannak, meg lesznek oldva ebben az évben. A Mátészalkai (Magnoliei) valamint a Batizi úton részlegesen végeznek javításokat.


Idén folytatják a javításokat
Idén folytatják a javításokat


Nem új keletű a kérdés, hogy a munkálatokat hogyan lehetne olyan cégekkel elvégeztetni, amelyik minőségi eredményt tesz le a város asztalára. Minden utcáról, régiekről és újakról, sőt más városokból és más megyéből is aszfaltmintákat gyűjtenek, hogy meg tudják állapítani, kik végeznek minőségi munkát. A polgármester elmondta, ez egy komplex analízis lesz, de legalább megtudják, hogy milyen technikákkal és milyen alapanyagból lesznek tartósabbak az utak. Nem akarnak olcsó aszfaltot, jó aszfaltot szeretnének, éppen ezért nagyon aprólékos dokumentációt kérnek az útjavító cégektől annak érdekében, hogy a polgármesteri hivatal leellenőrizhesse a felhasznált alapanyagok minőségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: