2011-01-14 16:23:03• hírek • Szatmar.ro

Miniszteri segítség a kórházaknak

Nagyfokú változásokat terveznek a 2011-es évre a szatmárnémeti kórházakban, derült ki a vezetők által tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A megyei kórház új menedzsere, Marc Adrian, valamint a megyei tanács vezetősége úgy döntött, hogy az Egészségügyi Minisztériumot is bevonja a problémák felkutatására, illetve a megoldások kidolgozásába. A felkérésnek eleget téve Ritle László pénteken városunkba látogatva megvizsgálta úgy a Megyei Sürgősségi Kórházat, mint a Régi Kórházat (Járóbeteg Kórház), valamint a 2-es számú Megyei Kórházat. A delegáció az orvosokat is megkérdezve próbálta felmérni a legnagyobb problémákat okozó tényezőket.

A Régi Kórházból a vezetőség több osztályt is tervez átköltöztetni a Szamos bal partján elhelyezkedő Új Kórházba, úgy mint a Szemészetet, a Kardiológiát, a Fül-Orr-Gégészetet, vagy a Neurológiát. A jelenlegi helyükön ugyanis nem biztosítottak a megfelelő körülmények ezek működésére.
A Ragályos Kórház felújításába már a 2010-es évben belekezdtek, a munkálatokat pedig idén folytatják.

Vannak azonban olyan problémák is, amelyek nem az anyagi feltételektől függnek, hanem a mentalitástól, mondta a kórházigazgató. „A betegek azért vannak itt, mert szükségük van ránk, nem jószántukból, ezért megérdemlik azt, hogy tisztességesen bánjanak velük." - tette hozzá Marc.

Ennek megfelelően a jövőben lakossági meghallgatást is fog tartani a vezető péntekenként 13 órától 14 óra 30 percig, amikor bárki elmondhatja majd panaszát a kórházban tapasztalt negatívumokat, ugyanakkor építő jellegű tanáccsal is elláthatja a vezetőt és kollégáit.

Ritle kérdésünkre közölte, nem kíván ígéreteket tenni az idei évet illetően, mivel a cselekvés híve és nem a nagy szavaké. Annyit azonban elmondhat, hogy a lehetőségekhez mérten a továbbiakban is támogatják a modernizálást, akárcsak az elmúlt évben, amikor összesen 4,6 millió lejt utalt a minisztérium a megye számára, a közeljövőben pedig 1,3 millió lej értékben vásárolhat gépeket a Szatmár Megyei Kórház.


Ritle és Marc az idei évi teendőkről tájékoztat
Ritle és Marc az idei évi teendőkről tájékoztat



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: