2008-09-27 02:35:15• hírek • Szatmár.ro

Miniszteri látogatás

Dacian Cioloş először látogatott Szatmár megyébe, és Nagybányáról jövet több megyebeli farmot, feldolgozóegységet meglátogatott: a józsefházai szárnyasfarmon kezdte a „terepszemlét", majd a szatmárudvari, készülőfélben lévő tejgyárban és az Ave Impex vágóhídján tett látogatást.

A minisztert az intézményvezetők és a gazdák képviselői várták: Cioloş Nadăş Alice igazgatónővel, Csehi Árpáddal, Erdei D. Istvánnal, Radu Buddal együtt vágta át az avatószalagot.

Az új székház modern, európai körülmények között várja a gazdálkodókat, és lényege az, hogy most már a megyei mezőgazdaság összes intézménye egy helyen található. A miniszter ezután fórumot tartott a megjelent gazdálkodókkal: a pálinkakészítők ismét elmondták jövedéki adóval kapcsolatos panaszaikat, a cukorrépa termesztők nevében Lukács Sándor szólalt fel - a támogatás alacsony voltát kihangsúlyozva -, de a „vérbajos lovak", a SAPARD-kifizetések is szóba kerültek a találkozón.

A szaktárcavezető felsorolta azokat az új támogatási formákat, amelyekről a kormány szerdai ülésén döntött. Ennek értelmében 200 lej jár hektáronként őszi támogatásként, támogatják a biotermesztést és a zöldség- és gyümölcstermesztési ágazat is szubvencióban részesül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: