2006-03-14 21:02:03• hírek • Szatmar.ro

Miniszterelnöki üzenetek

A kormányfők üzenetben köszöntötték március 15-ét.
Sorskérdés a határon túli magyarság ügye, a nemzet határok feletti, békés újraegyesítésének szent ügye is, amelyben közel másfél évtizeden át megvolt a nemzeti konszenzus. És amelyben – ezt szenvedélyesen hiszem – lehet újra nemzeti konszenzus, ciklusokon és országhatárokon átívelő egyetértés, ha minden anyaországi és határon túli magyar politikusoknak újra a hazafiság lesz a vezérlőelve a nemzetpolitika közös alakításában - szerepel Gyurcsány Ferenc március 15-i üzenetében.

Az egész román társadalom nevében köszönti március 15-ét Calin Popescu Tariceanu kormányfő üzenetében. Tariceanu büszke a nemzetek harmóniájára, amely erősíti Románia európai identitását. "Több alkalommal kifejtettük a nemzeti kisebbségek jogállásáról szóló törvény elfogadásának fontosságát, és az a tény, hogy a kormány elfogadta ezt a törvényt, garanciát képez a kisebbségek jogainak demokratikus párbeszéd útján történő érvényesítéséhez."
A román miniszterelnök visszatekint a két ország tíz éve aláírt alapszerződésére és a múlt októberi közös kormányülésre, ugyanakkor példaértékűnek tartja a törekvéseket, hogy hogy a román-magyar viszony a régióban modellértékűvé váljon.

" Románoknak és magyaroknak, mindannyiunknak, az a felelősségünk, hogy ennek a nyitott szellemiségnek a megerősítése érdekében cselekedjünk, hogy közösen építsük európai jövőnket. Március 15-e alkalmával a legjobbakat kívánjuk minden magyarnak!" - zárta üzenetét Tariceanu.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: