2009-06-08 18:29:31• hírek • Szatmár.ro

Ministránstalálkozó volt a hétvégén

Az Egyházmegye számos plébániájáról érkeztek fiatalok szombaton, június 6-án a szatmárnémeti Szentlélek templomba, hogy részt vegyenek a „Krisztus levele vagytok" (2Kor 3,3) mottóval megtartott ministránstalálkozón.

Az eseményre olyan négy és tizenkét osztály közötti fiatalokat vártak, akik aktívan részt vesznek plébániájuk életében, szentmisék alatt gyakran ministrálnak. A programot is úgy állították össze, hogy az a fiatalok lelki fejlődését segíthesse, de főleg, alkalmat nyújtson nekik a bemutatkozásra, ismerkedésre és nem utolsó sorban a kikapcsolódásra. Egy rövid kreatív bemutatkozó után szentmise következett, amit Ft. Dancu Balázs celebrált paptestvéreivel, Ft. Melega Péter erdődi kerületi esperessel, Ft. Ilyés Csaba ugocsai kerületi esperessel és Czier István Csaba i.h. lelkésszel. A mise után következett a fiatalok által talán leginkább várt akadályverseny, amelyiken a csoportoknak a Szent Pál-i városoknak megfelelő pontokon kellett szellemi, az igeliturgiához kapcsolódó és ügyességi feladatokat megoldani.

De a mottóhoz kapcsolódva, ahogy az esperességek lelkipásztori napjain az egyháztanácsosok tették, a plébániai csoportok fiataljai is írtak egy-egy levelet otthon maradt társaiknak az apostol stílusában.

A program elérte célját, a százötven fiatal ugyanis felhőtlenül szórakozott a nap során, miközben játszva tanulhatta a ministránsi feladatkör részleteit. A szervezők remélik, hogy a résztvevők hazatérve egyre több társuknak adják tovább a nap élményeit és hozzák meg kedvüket a ministráláshoz.


A program elérte célját, a százötven fiatal ugyanis felhőtlenül szórakozott a nap során
A program elérte célját, a százötven fiatal felhőtlenül szórakozott a nap során


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: