2009-04-30 00:50:36• hírek • Szatmar.ro

Minimális manchesteri előny

A Manchester United az eredménynél jóval magabiztosabban verte az Arsenalt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjének első mérkőzését rendezték szerda este, amelyen a Manchester United az Arsenalt fogadta. A bajnoki listavezető és címvédő ManU. a találkozó elején vezetett viharos támadásainak köszönhetően szerzett vezetést, majd magabiztosan játszva tartotta előnyét a kapura teljesen veszélytelen Arsenallal szemben.

Rooney már a második perc elején megtornásztatta Almunia kapust, akiről a későbbiekben kiderült, hogy a vendégek legjobb embere ezen az estén. A Manchester továbbra is támadásban maradt, viharos akcióinak pedig meg is lett az eredménye: a 16 percben Tevez közeli lövését Almunia óriási bravúrral szögletre mentette, ám a sarokrúgás után O'Shea (fotó) elé került a labda, aki a léc alá vágta azt.

 

A gól után kissé visszavettek a hazaiak, lehetővé téve az Arsenalnak, hogy középpályán adogasson, ám kapura csak egyszer tudtak lőni, de van der Sarnak ez sem okozott gondot. Ezzel szemben a ManU. kontrái több veszélyt hordoztak magukban, még akkori is, ha igazán nagy helyzetet ők sem alakítottak ki.

Az Arsenal a második félidőben sem tudott újítani, míg a Manchester továbbra sem vállalt több kockázatot, ám a rendkívül sokat dolgozó Rooney és a sokat felfutó Evra és O'Shea így is állandó figyelemre késztették a vendégek védelmét. A legközelebb a gólszerzéshez Ronaldo állt, ám 30 méteres bombája a felső lécen csattant. Nála is közelebb állt Giggs, aki nem mellékesen 800. alkalommal lépett pályára a vörös ördögök színeiben, ám les miatt érvénytelenítették találatát. Kérdéses ítélet volt...

A Manchester végig nagyon magabiztosan tartotta a találkozó előtt Alex Ferguson által tökéletesnek nevezett eredményt, a második játékrészben az ágyúsok a kaput sem találták el. Ezzel a címvédő tovább folytatja két nem mindennapi sorozatát: a Bajnokok Ligájában utoljára 2007 május másodikán veszített a Milan otthonában, míg hazai pályán 2005 február 23.-án szenvedett utoljára vereséget, szintén a milánói „vörös ördögök" ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: