2010-11-10 08:15:50• hírek • Szatmár.ro

Zúzaleves és máj hirtelen lesütve

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől elindult „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk

Zúzaleves

Hozzávalók (4 személyre):

500-600 g csirkezúza, 100-100 g murok, zöldborsó és zeller, 1 kávéskanál liszt, olaj, só.

Elkészítés: a megtisztított, megmosott csirkezúzát külön edényben vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A zöldségeket fél centis kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál olajban megdinszteljük a zöldborsóval együtt. Dinsztelés után megszórjuk a liszttel, majd felöntjük 1 liter vízzel és főzni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a leszűrt zúzát és kb. 30 percen keresztül tovább főzzük. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk.

 

Máj hirtelen sütve

Hozzávalók:

fejenként kb 150-200 g borjú- esetleg sertésmáj, liszt, só, bors.

Elkészítés: a májat fél-, maximum 1 centi vastagon felszeleteljük (csak a vastagságnak van jelentősége, ha túl vastag, nem sül át a rövid sütési idő alatt, hosszabb idő esetén pedig megkeményedik, lisztbe mártjuk, majd kevés forró olajon, nagy lángon mindkét oldalát hirtelen megsütjük (kb. 2 percet számítsunk egy oldalra). Sütés után sózzuk, borsozzuk.

Pirított grízt, puliszkát vagy krumplipürét, illetve savanyúságot, idénysalátát kínálhatunk hozzá.

Jó érvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: