2010-11-13 10:30:30• hírek • Szatmár.ro

Minestrone leves és kék pisztráng

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől elindult „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk.

Minestrone leves

Hozzávalók:

1 paradicsomkonzerv, 1 nagy fej hagyma, pár gerezd fokhagyma, 3 sárgarépa, 4 szál szárzeller, egy közepes cukkini, 1 konzervbab, egy kis zöldborsó, olívaolaj, zsálya, bazsalikom, balzsamecet, parmezán

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott répát és szárzellert, majd jöhet a paradicsom és kevés só. Hozzáadjuk a többi felkockázott zöldséget, valamint a borsót és a babot is, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nagyon sűrűnek kell lennie. A friss fűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük. Főzzük kb 1 órán keresztül, majd a végén adjunk hozzá egy mokkáskanálnyi balzsamecetet.

Kék pisztráng

Hozzávalók (4 személyre):

4 pisztráng (egyenként 150-200 g), ecet, só

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott pisztrángokat megsózzuk és mélyebb hőálló edénybe helyezzük. Ecetes vizet forralunk, s amikor forr, ezzel a lével leöntjük a pisztrángokat úgy, hogy a lé teljesen belepje azokat. Kb. 8-10 percig hagyjuk a halakat a lében párolódni (ez alatt szép kék színt kapnak). Natúr vagy petrezselymes burgonya illetve reszelt torma (natúr, almás vagy tejszínes) illik hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: