2020-06-03 08:47:31• hírek • Szatmár.ro

Mindössze tizenöt házassági fogadalom köttetett Szatmárnémetiben a szükségállapot idején

illusztráció, Bajnai Botond felvétele
illusztráció, Bajnai Botond felvétele

Nem sok kedvük volt házasodni a szatmáriaknak a március közepétől május közepéig tartó szükségállapot idején, mindössze 15 pár döntött úgy, járvány ide vagy oda, ők nem várnak tovább a házasságkötéssel.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól begyűjtött adatok szerint március 15-étől egészen május 15-éig 15 polgári esküvőt bonyolítottak le, míg egy évvel korábban, ugyanebben a periódusban nem kevesebb, mint 59 alkalommal járultak a jegyesek az anyakönyvvezető elé.

A két hónapon át tartó szükségállapot idejére amúgy 42 pár jegyezte elő magát házasságkötési szándékkal, 27-en viszont időközben lemondták, vagy más dátumra íratták át a polgári szertartás időpontját.

Hogy az elkövetkező hetek-hónapok miként alakulnak majd, konkrétumokat egyelőre nem tudni, viszont ha továbbra is csak 16 fő vehet majd részt a szertartásokon, minden bizonnyal sokan inkább tovább halasztják majd az esküvő dátumát.

Persze egy szűk körben megszervezett polgári esküvő lehetőségével még így is lehet számolni, de magát az ünnepi vacsorát és lakodalmi bulit, a legoptimistább becslések szerint is leghamarabb nyár végén, vagy az őszi hónapokban fogják engedélyezni.

Viszont talán azok járnak majd mégis a legjobban, akik úgy döntöttek inkább jövőre mondják ki a boldogító Igent, hiszen ha hihetünk a szakértőknek, egy őszi járványhullám még könnyen bekövetkezhet, ami ismét az események halasztásához vezetne majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: