2019-10-10 07:29:40• hírek • Bede Emőke

Mindössze 32 évesen elhunyt az első Szatmár megyei SMURD-önkéntes

Alin Patriciu, aki elsőként iratkozott be a „Szenvedélyből életmentő” nevet viselő program Szatmár megyei csapatába, elvesztette a betegséggel folytatott harcot, mindössze 32 éves korában távozott az élők sorából.

Alinnak mindig is feltett szándéka volt, hogy a vészhelyzetben levő embertársain segítsen, ennek jegyében azonnal jelentkezett a Katasztrófavédelmi Igazgatóság által indított programba. A fiatal férfit már csak egy hajszál választotta el attól, hogy végre magára ölthesse a rohammentősök vörös egyenruháját és ezáltal csatlakozzon a szélvészként száguldó életmentők csapatához, ám tavaly ősszel, közel 200 órányi önkéntes munka után villámcsapásként érkezett a diagnózis, a fiatalember egy kegyelmet nem ismerő betegségben szenved. Mindenki abban bízott, Alinnak sikerül legyőznie a kórt, azonban szervezete egy hosszas küzdelem után végül feladta a harcot.


A fiatalembernek sajnos nem maradt elég ideje, hogy valóra váltsa rég dédelgetett álmát, viszont a család mindenképp szeretné leróni tiszteletét e cél előtt. Ennek érdekében Alint az általa mindennél többre tartott rohammentős egyenruhában fogják örök nyugalomra helyezni. Temetése október 10-én, 14 órakor lesz a Magyar (Rodnei) utcai ortodox temetőben. A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség – és a Szatmár.ro szerkesztősége – ezúton is szeretné együttérzését kifejezni a gyászoló családnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: