2016-05-18 10:07:24• hírek • Kocsis Zoltán

Mindhárom szatmári diák dobogós lett az Apáczai nemzetközi döntőjében

Kovács Péter Zoltán - fotó: Facebook
Kovács Péter Zoltán - fotó: Facebook

Elképesztően jó eredményeket értek el a Szatmár megyei diákok az Apáczai Csere Jánosról elnevezett nemzetközi magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny döntőjében: hárman jutottak be a végső finálába és mindhárman dobogós helyen végeztek.

Az Apáczai Csere János nemzetközi magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen a trianoni diktátum után szétszakított területek diákjai vehetnek részt, innen a nemzetközi jellege. A május 6-8. között Miskolcon megrendezett döntőre Magyarország mellett Ukrajnából, Horvátországból, Szerbiából és Romániából érkeztek magyarul tanuló diákok.

Erdélyből 22-en jutottak el a döntőig, közülük hárman Szatmár megyéből. És mindhárman felállhattak a képzeletbeli dobogóra!

A legjobb eredményt a Nagykárolyi Elméleti Líceum XI. osztályos diákja, Kovács Péter Zoltán érte el: Szabó Csilla tanítványa második helyen végzett. Az országos tantárgyversenyt maximális pontszámmal megnyerő Kintel Alexandra ezúttal a harmadik helyen végzett. A nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola VIII. osztályos diákja Csizma Henrietta tanítványa.

Nem csak a nagykárolyiak, de a szatmárnémetiek is eredményesen képviseltették magukat, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és Téglás József XII. osztályos tanítványa, Farkas Henrietta szintén a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: