2011-04-06 15:43:30• hírek • Kovács Eszter

Visszatér a Mindhalálig Beatles

Az Északi Színházban április 16- án, szombaton 20 órától újra felcsendülnek a nagysikerű Mindhalálig Beatles dalok. A Harag György Társulat színművészével, Péter Attila-Zsolttal beszélgettünk a koncert kapcsán.

A 2008/2009- es évad repertoárjában szerepelt Munkácsi Miklós Mindhalálig Beatles című zenés darabja, aminek apropóján kezdtetek el Beatles dalokat játszani.


2008 november 7-én egy álmunk vált valóra, az álom neve: Mindhalálig Beatles! Igazi "krisztusi kort" élt meg a darab, hiszen 33 előadást játszottunk belőle , aztán lekerült műsorról.  Nem szerettük volna, ha végleg eltünnnek a dalok a süllyesztőben, illetve az ezekbe fektetett munka, innen jött az ötelet, hogy - bár már régen nem játsszuk magát az előadást - koncert formában vigyük tovább. Azóta már túl vagyunk 10-15 koncerten itthon és külföldön, a szatmárit követően pedig legközelebb Sepsiszentgyörgyön zenélünk majd.

Honnan jött az ötlet, hogy színpadra vigyétek a Mindhalálig Beatles- t?!

István István és Rappert Gábor kollégáink a tulajdonképpeni "vétkesek", ők láttak egy videófelvételt a budapesti Mindhalálig Beatles előadásról (Arizóna Színház), és akkor határozták el, hogy  meg kellene csinálni ezt a darabot Szatmárnémetiben is. De ehhez nem volt elegendő csupán  színésznek lenni, hanem kötelező volt a hangszertudás valamint a jó énekhang  és nem utolsó sorban a Beatles rajongás! Teltek az évek és lassan összeállt az "ütőképes" csapat: István István, Rappert Gábor, Nagy Csongor-Zsolt és jómagam. Csurulya Csongor személyében már a rendező is adott volt, tehát már kész  zenekari szereposztással mentünk fel az akkori művészeti igazgatóhoz, Czintos Józsefhez,  aki elfogadta a javaslatunkat.  Gaál Gyula, Némethy Zsuzsa, Bándi Johanna, Csiki Orsolya, Gál Ágnes, Bessenyei István kollégáinkal kiegészülve megszületett a szatmárnémeti  Mindhalálig Beatles előadás.  Örök hálánk Manfrédi Annamária zenei vezetőnknek aki "belénkverte" a' la carte a sok szólamot és zenét. Millió köszönet azoknak a lelkes színházszerető embereknek, akiknek a  támogatása nélkül NEM születhetett volna meg ez a produkció!

Milyen zenei múlttal rendelkezdtek?


Mind a négyen autodidakta módon tanultunk meg zenélni. Gyerekkoromban a szüleim észrevették, hogy jó a hallásom és elvittek zongora órára, hamar megtanultam játszani ,valamint kottát olvasni, de nagyon gyorsan el is felejtettem mindkettőt! (nevet)
1992 környékén kezdtem el komolyabban gitározgatni Csongor kollégámmal egy zenekaron belül. Az  akkori repertoárunkban is volt Beatles dal, de akkor még csak álmodoztunk arról, hogy milyen lenne igazi nagyszínpadon eljátszanni ezeket a halhatatlan slágereket. Az álomból egyszercsak valóság lett, hisz ma Beatles slágereket zenélünk.


Péter Attila-Zsolt
Péter Attila-Zsolt



Mit jelent számodra részese lenni ennek a csapatnak?


Szerencsésnek tartom magam, hogy belekerültem a  csapatba. Hat éve vagyok színész  és elmondhatom, hogy ez az előadás nyújtotta számomra a legnagyobb élményt. Harminchárom teltházas előadást játszodtunk úgy, hogy minden előadás végén  állva tapsolt a közönség... lehetetlen szavakba önteni azt, hogy mit érzünk olyankor. Persze a munka az nem mindig ment simán, gondolok itt négyünkre és a zenekari próbákra. Nincsen olyan csapatmunka, amely felhőtlenül működik, hiszen mindig akadnak nézeteltérések, konfliktusok...de egy-két sör és egy jó baráti beszélgetés mindent megold. Igazán jól összekovácsolódtunk!

Készültök új dalokkal is a már megszokott repertoáron kivül?

A sűrű színházi program sajnos nem nagyon engedi meg azt, hogy zenekari próbákat tartsunk és új dalokkal is készüljünk, de azért lesznek meglepetések, köztük egy meglepetés vendég is, akinek a nevét nem árulom el.
Nem könnyű összehozni, hogy négyünknek egyszerre legyen annyi szabadideje, hogy leüljünk és megtanuljunk néhány új dalt, - ötleteink azok bőven lennének - de ezeket nem lehet egy nap alatt összecsapni.  Nagyon reméljük, hogy lesz erre is időnk a közeljövőben, illetve lesz rá igény is a közönség részéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: